Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rekonstrukce městského parku nabrala zpoždění, dokončena bude příští rok

V parku u Muzea Českého ráje v Turnově probíhá druhá etapa rekonstrukce. Kvůli zachování jednotného vzhledu se ale opravy protáhnou do příštího roku.

Opravy za více než tři milony korun se týkají zejména nového osvětlení a cest. „Během rekonstrukce byly některé cesty rozšířeny, park dostane i nový mobiliář,“ sdělila tisková mluvčí Zdenka Štrauchová. Zprvu práce probíhaly přesně dle plánu, během října ovšem nabraly zpoždění, a to zejména kvůli materiálu.

„Bohužel jsme měli problém s nalezením materiálu, který by byl podobný odsekové dlažbě z první etapy rekonstrukce,“ uvedl Miloslav Chrumko ze správy majetku. Nyní se tak žula dováží z Polska a cesty by měly být dokončeny přibližně do poloviny prosince.

Na funkční vybavení a světla si ale Turnovští počkají do příštího roku. „Stejný typ osvětlení a mobiliáře je u výrobce pro letošek již nedostupný,“ dodala Štrauchová. I tak se ale místní nemusí obávat, že by se museli parku za setmění vyhýbat, zatím zde zůstane plně funkční dosavadní osvětlení. Rekonstrukce parku by měla být hotová do konce února.

Foto Město Turnov

Štítky rekonstrukce, Muzeum Českého ráje v Turnově, osvětlení, Polsko

Rekonstrukce městského parku nabrala zpoždění, dokončena bude příští rok  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.