Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krkonošské muzeum v Pasekách nad Jizerou se po téměř dvou letech znovu otevře

Muzeum Památník zapadlých vlastenců se opět otevře veřejnosti, a to již v sobotu. Návštěvníci se mohou těšit nejen na nové zázemí ale i expozice.

Rozsáhlá rekonstrukce na pobočce Krkonošského muzea Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) trvala dvacet měsíců. Opravu si muzeum sídlící v bývalé faře opravdu zasloužilo. Zázemí v tomto místě má již od roku 1958.

Důvodem rekonstrukce byl celkově špatný technický stav objektu. „V budově byla celá řada problémů jako statické trhliny nebo vlhkost,“ uvedl Robin Böhnisch, ředitel Správy KRNAP. Nyní se již celý Památník blýská novotou. 

Slavnostní otevření proběhne v sobotu od 14 hodin. Toto datum nebylo vybrané náhodou, právě před šedesáti lety totiž Památník vznikl. Novinkou v expozicích bude opona místních ochotníků. „Opona, která byla doposud uskladněna ve stodole, prošla restaurací. Nyní bude připomínkou zdejšího bohatého spolkového života,“ sdělila ředitelka Krkonošského muzea Blanka Zázvorková.

Foto KRNAP

Štítky Paseky nad Jizerou, Památník zapadlých vlastenců, KRNAP, muezum, Krkonoše, muzeum, Robin Böhnisch, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku

Krkonošské muzeum v Pasekách nad Jizerou se po téměř dvou letech znovu otevře  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.