Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Bytovku v Turnově čeká demolice, nahradí ji Alzheimer centrum

Město Turnov v tomto týdnu srovná se zemí bytový dům v ulici 5. května. Konkrétně se jedná o objekt s číslem popisným 1001 a 1002. Současnou budovu nahradí Domov se zvláštním režimem.

Během demolice by si měli dát pozor zejména projíždějící řidiči. „Ulice 5. května je velmi frekventovaná komunikace, na které se bude v době bourání objektu pohybovat těžká technika odvážející suť,“ uvedla mluvčí města Zdenka Štrauchová. Demolice vyjde turnovskou kasu přibližně na 2,5 milionů korun.

Současný dům nahradí moderní budova, náklady na její výstavbu se pohybují okolo 41 milionů korun. Většina financí by ovšem měla jít z dotace, Turnov by tak měl doplatit pouze zhruba 10 milionů korun. „Podmínkou získání dotace je ovšem dokončení stavby a uvedení do provozu v roce 2020,“ dodala mluvčí. 

Domov se zvláštním režimem neboli Alzheimer centrum nabídne útočiště lidem, o které se již nemohou kvůli Alzheimerově nemoci postarat v běžném domově pro seniory. Provoz centra by měl město stát přibližně 2 miliony korun ročně.

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, demolice, domov, Alzheimer centrum

Bytovku v Turnově čeká demolice, nahradí ji Alzheimer centrum  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.