Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rokytnická radnice mění okna již osm let, letos bude pokračovat

V Rokytnici nad Jizerou mění postupně od roku 2011 radniční okna. Zdejší budova je z 20. století. Její základní kámen byl položen v roce 1902. Výměna by mohla být dokončena za pět let.

Po první etapě se ale město k výměně oken vrátilo až před třemi lety. „Tehdy se jednalo o výměnu celkem pěti oken,“ uvedla Klára Pampelová z úseku rozvoje města a investic. Tato okna financoval městský rozpočet.

O rok později již Rokytnici přispěl Liberecký kraj finančním příspěvkem 56 tisíc, loni dokonce částkou 119 tisíc korun. Ta pokryla výměnu celkem devíti oken. Od roku 2017 je totiž radnice pod památkovou ochranou. „Na objekt tak mohl být využit dotační fond, konkrétně program Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji,“ komentovala radní kraje Květa Vinklátová.

Zatím finančně nejnáročnější výměna oken ale Rokytnici teprve čeká. Jedná se o okna s vitráží v obřadní síni. Výměna by měla být dokončena v roce 2024.

Autoři | Foto cyklotoulky.cz

Štítky Rokytnice nad Jizerou, radnice, Rokytnická radnice, okna, okno, Liberecký kraj, Květa Vinklátová

Rokytnická radnice mění okna již osm let, letos bude pokračovat  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.