Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plánovaná cyklostezka ze Semil do Košťálova naráží na problémy, přesto snad vznikne

Několik posledních let řeší na Semilsku výstavbu Cyklostezky Oleška, pojmenované podle zdejší říčky. Právě v její blízkosti by se nová stezka měla vinout. Zatím vznikly tři varianty řešení.

Semilsko nabízí mnoho turistických skvostů, ať už se jedná o Bozkovské dolomitové jeskyně, Riegrovu stezku nebo třeba semilskou ferratu. Do budoucna by mohlo, zejména nadšeným cyklistům, nabídnout novou cyklostezku vedoucí ze Semil do Košťálova a jednou… Možná ještě dál.

Tato cyklostezka dokonce už před osmi lety posloužila jako námět pro diplomovou práci studentů ČVUT. Postupně se místní obce Slaná, Košťálov a město Semily dohodly na zpracování odborného projektu, to podpořil i Liberecký kraj dotací ve výši 400 tisíc korun.

„Tato částka zahrnuje zhruba třetinu nákladů na zpracování dokumentace,“ uvedl za semilský Městský úřad Daniel Mach. Celkové náklady se tak pohybují okolo 1 200 000 korun, zbytek peněž musí doplatit obecní a městské rozpočty. Nyní existují tři varianty, které nabízí různá řešení kudy a jak novou cyklostezku vést.

Zatím to vypadá, že Cyklostezka Oleška by měla vést ze Semil od modré turistické stezky, přes Treperku do Bořkova a dále přes Sutice do Košťálova. Cyklostezku by tak mohli využívat všichni místní. Jenže kdy bude cyklostezka nejen na papíře, ale i ve skutečnosti, zatím není vůbec jasné. Celý záměr totiž komplikuje řada problémů vlastnické i technické povahy.

Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Oleška, Semilsko, Semily, Košťálov, Slaná, okres Semily, České vysoké učení technické v Praze, Daniel Mach, Bozkovské dolomitové jeskyně, Riegrova stezka, Liberecký kraj

Plánovaná cyklostezka ze Semil do Košťálova naráží na problémy, přesto snad vznikne  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.