Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kemp Sedmihorky se rozhodl bojovat se sinicemi. Použije bakterie i ultrazvuk

Válku sinicím vyhlásili letos v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji. Nejnavštěvovanější kemp v Libereckém kraji má ve svém areálu dvouhektarový rybník Bažantník. Už v minulých letech se potýkal se zvýšeným množstvím sinic, loni kvůli jejich vysoké koncentraci zakázali hygienici v srpnu koupání. Řadu návštěvníků to odradilo, proto se letos provozovatelé rozhodli neponechat nic náhodě a využít moderní, byť ne úplně prověřenou technologii jejich eliminace.

V Sedmihorkách se rozhodli pro technologii, která je založená na provzdušňování vody, využití bakterií a působení ultrazvuku. „Na několika místech už tuhle technologii měli, tak jsme si říkali, že to zkusíme. Nemá cenu sedět a jen nečinně koukat, jak nám to tady ty sinice užírají. Něco jsme udělat museli a na tohle jsme měli relativně dobré reference," uvedl vedoucí kempu Pavel Staffen.

Bažantník je podle něj naštěstí malá vodní plocha. „Neděláme tady ropné plošiny a vrty jako dělali třeba na brněnské přehradě, ale i tak je to drahá záležitost," dodal. Náklady podle něj půjdou do statisíců.

Kemp v Sedmihorkách leží v srdci Českého ráje a oblíbený je zejména u rodin s dětmi, vyhledávají ho také lidé, kteří rádi tráví dovolenou aktivně. V anketě Kemp roku se Sedmihorky pravidelně umisťují na předních místech. Lidé si pochvalují nádhernou přírodu i kvalitní služby. I proto jsou chatky v kempu dlouho před létem obsazené. „Zbývá nám posledních pár volných chatiček na konci prázdnin," řekl vedoucí areálu. Před hlavní turistickou sezonou v kempu investovali nejen do úpravy vody, ale také do nových cest i úpravy ploch pro karavany a oprav zázemí.

Turisté v Libereckém kraji

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí. Zatímco v zimě míří návštěvníci hlavně do Jizerských hor a Krkonoš, v létě jsou hlavními cíli právě oblasti Českého ráje a Máchova jezera. Podle webu www.dokempu.cz je v kraji 82 kempů, nejvíc v oblasti Máchova Jezera na Českolipsku. Dohromady nabízejí kempy v kraji více než 1700 lůžek v chatkách a kolem 2800 míst pro stany a karavany. Loni se v nich podle informací z Českého statistického úřadu (ČSÚ) ubytovalo přes 121 000 hostů.

Autoři | Foto Autokemp Sedmihorky

Štítky rekreace, turistika, Liberecký kraj, sinice, Sedmihorky, autokemp, technologie, Český ráj, Český statistický úřad, Máchovo jezero, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kemp Sedmihorky se rozhodl bojovat se sinicemi. Použije bakterie i ultrazvuk  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.