Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Turnově roste nový stacionář, stavba se zvládá i za provozu školy

V Základní a Mateřské škole Sluníčko mají ke konci školního roku opravdu rušno. Rozběhly se zde totiž stavební práce. Vznikne tady úplně nový denní stacionář. Hotovo by mělo být na podzim.

Konkrétně na začátku listopadu by měl být již celý stacionář hotový. Nyní už se rýsuje nová nástavba, která se stane zázemím sociálních služeb. „Pro děti s postižením zde budou například terapeutické místnosti jako snoezelen nebo místnost určená na muzikoterapii. Samozřejmě nebude chybět ani jídelna, výtah nebo místnost pro klienty denního stacionáře,“ uvedla mluvčí města Zdenka Štrauchová.

Práce na stacionáři za více než 12 milionů korun budou probíhat samozřejmě i přes prázdniny. „Aktuálně se dělají rozvody elektřiny a vody. Přes léto bychom rádi stihli i propojení rozvodů topení a kanalizace a chtěli bychom stihnout i fasádu,“ sdělila Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. 

Přestože stavební ruch ovlivňuje MŠ a ZŠ Sluníčko, podle ředitelky se to dá zvládnout. „I v režimu stavby fungujeme. Dětem stavební ruch nevadí, naopak se zájmem pozorují techniku,“ komentovala ředitelka Dagmar Rakoušová.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky stacionář, Turnov, Sluníčko, Mateřská škola SLUNÍČKO

V Turnově roste nový stacionář, stavba se zvládá i za provozu školy  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.