Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Turnov se po dvou letech usmálo štěstí, díky dotaci zmodernizuje školy

V roce 2017 požádalo město Turnov o dotaci na modernizaci učeben a konektivity tří místních základních škol. Letos se městu podařilo uspět a po nutných administrativních krocích by se konečně měly tři základky dočkat vylepšení.

Modernizace se týká například školy Žižkova. „Zde dojde k realizaci imobilních úprav, které zahrnují instalaci rampy, výtahu i bezbariérového WC,“ informovala Eva Krsková z odboru rozvoje města. Náklady na tyto úpravy jsou odhadnuty na necelé 4 miliony a město již realizaci schválilo bez ohledu na to, zda by se dotaci podařilo získat.

Díky finančním prostředků z EU ale bude možné přistoupit i k modernizaci základních škol Skálova a 28.října. Zde se dočkají pořízení počítačů i nábytku do tří počítačových učeben. „V příštím roce dojde v ZŠ 28. října k vybudování výtahu. Školy Žižkova a Skálova se dočkají modernizace jazykových a přírodovědných učeben,“ komentovala Krsková.

Foto Jan Luxík

Štítky Turnov, školy, modernizace, dotace, učebna, Evropská unie, Žižkov

Na Turnov se po dvou letech usmálo štěstí, díky dotaci zmodernizuje školy  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.