Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nová vyhláška zakazuje v Turnově alkohol na veřejných místech

Nová vyhláška, kterou na konci června schválili turnovští zastupitelé, zakazuje pití alkoholu na veřejných místech ve městě. Na pivko v parku nebo na náměstí tak musí všichni zapomenout.

Popíjení na veřejnosti trápilo obyvatele i vedení Turnova už delší dobu. Na místech, kde se lidé bavili, zůstával nepořádek, často byl zničený městský mobiliář a někdy museli například u agresivních opilců zasahovat i policisté nebo záchranáři. „Omezení alkoholu na veřejných místech je dlouhodobý problém, který nás tíží,“ komentoval starosta Turnova Tomáš Hocke.

Nyní tak lidem, kteří by i přes zákaz popíjeli na veřejnosti, hrozí pokuta. „Každý případ ale bude posuzován individuálně,“ upozornila mluvčí města Klára Preislerová. Vyhláška zakazuje požívat alkohol na dětských hřištích, na náměstí Českého ráje, na terminálu hromadné dopravy, v parku u Billy a letního kina nebo třeba v okruhu 100 metrů od základních a mateřských škol.

Foto pixabay.com

Štítky Turnov, alkohol, Semilsko, Tomáš Hocke, Český ráj

Nová vyhláška zakazuje v Turnově alkohol na veřejných místech  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.