Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli diagnostickému průzkumu se letos nestihne dokončit oprava mostu v Turnově

I když to původně vypadalo, že rekonstrukce mostu na průtahu Turnovem se letos stihne, nakonec se bude muset na konec počkat až do příštího roku.

Silničáři letos nestihnou opravit most na průtahu Turnovem, jak původně plánovali. Druhá polovina mostu se bude opravovat příští rok po zimě. Starosta Turnova Tomáš Hocke novinářům řekl, že za zpožděním je diagnostický průzkum, který si nechalo udělat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„Obecně mě to netěší. Na druhou stranu chápu, že v rámci havárií mostů chtějí předpjatou konstrukci prozkoumat dobře,“ uvedl starosta Tomáš Hocke. Most se čtyřmi jízdními pruhy je součástí silnice první třídy 35, ve správě ho má ŘSD. Most se opravuje od jara, letos se podaří dokončit práce na polovině s dvěma pruhy směrem na Jičín. Doprava je vedena obousměrně po druhé polovině mostu a tato část se bude opravovat příští rok. „Provoz v zimním období předpokládáme bez omezení,“ uvedl již dříve na webu města Jan Wohlmuth z ŘSD.

Diagnostický průzkum byl zaměřený na stav předpínací výztuže. Mohl se začít dělat až po odkrytí nosné konstrukce mostu a trval šest týdnů. Během diagnostiky nebylo možné na nosné konstrukci mostu prácovat. „Pozitivní zpráva je, že lana jsou ve stavu dobrém a že se budou injektovat, aspoň ta podélná. Příčná jsou v trochu horším stavu, ale i ta se dají nějak vyřešit,“ dodal starosta.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Turnov, most, rekonsturkce, průzkum, Ředitelství silnic a dálnic, Tomáš Hocke, Jičín

Kvůli diagnostickému průzkumu se letos nestihne dokončit oprava mostu v Turnově  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.