Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O čistotu a vzhled Riegrovky bude pečovat město společně s turisty a skauty

Riegrova stezka vedoucí mezi Spálovem a městem Semily je oblíbeným turistickým cílem a nyní má své nové patrony v podobě skautů a Klubu českých turistů (KČT).

Město se s těmito institucemi dohodlo na spolupráci, která zachová toto jedinečné místo. „Riegrova stezka, která vede překrásným údolím Jizery, odnepaměti láká turisty k výletům. Nyní se o zachování její jedinečnosti a přírodního dědictví budou starat spolu s městem i její patroni,“ uvedla starostka Lena Mlejnková.

Patrony se stal Klub český turistů a český skaut, konkrétně středisko Varta Semily. Novinkou je zejména spolupráce s junákem, KČT se totiž na údržbě stezky již podílí. „Mezi naše zákony patří i být prospěšný,“ komentoval vedoucí střediska Vatra Jan Farský. Příští rok navíc uplyne přesně 30 let od doby, kdy byla v Semilech obnovena činnost skautů. „Celou dobu nás město podporovalo. Připadá nám tak logické nabídnout své síly ve prospěch Semily,“ řekl Farský.

Podle svého závazku by měli skauti každý týden Riegrovu stezku uklízet, monitorovat její stav a zároveň v případě nutnosti informovat město. Semily musí zajistit zejména veřejnou přístupnost této jedinečné lokality a KČT se pak stará hlavně o pravidelnou obnovu turistického značení.

„Riegrova stezka si naši péči jistě zaslouží. V září navíc oslaví společně se semilskou turistikou výročí 110 let,“ uvedla za KČT Zdena Marková. Dvacátého prvního září se tak uskuteční Semilské turistické slavnosti. Ten den proběhne slavností vernisáž tematické výstavy, křest knihy Sto deset let turistiky na Semilsku i pamětní desky T. G. Masaryka. „Nebude chybět ani turistický pochod v kostýmech a další program v Bítouchově,“ dodala Marková.

Foto www.cesky-raj.info

Štítky Riegrova stezka, Semily, turisté, skauti, Klub českých turistů, Spálov, Jan Farský, Lena Mlejnková, Tomáš Garrigue Masaryk, Údolí Jizery

O čistotu a vzhled Riegrovky bude pečovat město společně s turisty a skauty  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.