Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Výhled z Krkavčí skály je jako z pohádky

Slyšeli jste už o Krkavčí skále? Možná ne. Nepatří totiž mezi ty nejnavštěvovanější místa kraje. Opomíjená je ale neprávem. Nabízí totiž krásný výhled na romantický jizerský kaňon.

Krkavčí skálu najdete nedaleko Semil, směrem na Železný Brod. „Skála se nachází asi sto metrů nad údolím Jizery,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. Nabízí tak naprosto úchvatný výhled na část Semil i vinoucí se řeku.

Jestli jste se sem chystali vydat, tak právě teď je ten správný čas. „V období babího léta nabízí Krkavčí skála nádherné pohledy,“ sdělila radní Květa Vinklátová. Zbarvené listy a do toho klidná řeka dokážou vykouzlit neskutečné scenérie. 

Podle radní je navíc procházka okolo vyhlídky ideální pro celou rodinu. Přestože není Krkavčí skála moc známá, nejedná se o novou vyhlídku. Poprvé se z ní lidé podívali již před více než sto lety. „Slavnostní otevření se konalo v roce 1905. Za zpřístupněním místa stál tehdejší semilský Okrašlovací spolek,“ dodal Mikulička.

Dříve bylo toto místo hojně navštěvované a dokonce se tu konaly sousedské zábavy a stávaly tu i stánky. Dnes ale patří spíše k méně navštěvovaným místům.

Foto Liberecký kraj

Štítky Krkavčí skála, výlet, Semilsko, skála, Květa Vinklátová, Semily, pohádka, Železný Brod, Údolí Jizery, vyhlídka

TIP NA VÝLET: Výhled z Krkavčí skály je jako z pohádky  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.