Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Krkonoše známé – neznámé

PR článek

Poznejte Krkonoše trochu jinak. Nejvyšší české hory, to není jen Sněžka a pramen Labe. Objevte horské louky poseté roubenkami, poznejte život horalů i tradiční řemesla. Projděte se po cestách, které davy turistů míjí, kde máte možnost se rozhlédnout po krajině, nadechnout čerstvého vzduchu a vychutnat jedinečná panoramata.

Pokud sami nevíte, kudy kam, rádi vám poradíme. Chystaná brožurka Kam na výlet nabídne 15 tras, které vedou po krásných, zajímavých, ale méně známých a zatížených lokalitách. Výlety jsme pro vás naplánovali od začátku do konce, průběh tras zaznačili do mapy, nechybí ani jejich výškový profil. Doporučíme vám zajímavá místa, kde na chvíli zastavit, která navštívit, kde se rozhlédnout. Pokud do batůžku zapomenete zabalit svačinu, potěší vás naše tipy na ověřené občerstvení. Trasy jsou vybrané tak, abyste neměli problém se dostat na začátek ani zpět, jedná se buď o okruhy, nebo poradíme s dopravou. Výlety jsou různě dlouhé a náročné, převážně celodenní, vybere si každý. 

Brožurka Krkonoše známé – neznámé, Kam na výlet bude již brzy k dispozici na pultech krkonošských informačních center i on-line na www.krkonose.eu. Vydána bude ve 2 jazykových mutacích, česko-německé a polsko-anglické. Níže vám jako ukázku představujeme jednu z tras. 

PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY 

Vydejte se po stopách krkonošských řemesel. Podívejte se k Janatově mlýnu – jedinečné památce lidové architektury i historie mlynářství. Muzeum a galerie Starý Kravín vám přiblíží dřívější nelehký život horalů. 

Průběh trasy: Rokytnice n. Jiz., nám. – po žluté – Rokytnice n. Jiz., Horní Ves – Pod Stráží – vpravo po červené – Na Stráži – vpravo ke skalní vyhlídce Strážník – po červené zpět k rozcestí Na Stráži – vpravo po červené – Končiny – Jablonec nad Jizerou, nám. – po modré – u dubu vlevo po modré – Jablonec n. Jiz., žst. – Buřany-bus – rovně po silnici – Janatův Mlýn, Buřany – po silnici do Františkova – Muzeum a galerie Starý Kravín – po žluté – NS Dřevosochání – Sachrův hřeben – vpravo po cyklotrase 22 – Rokytnice n. Jiz., Horní Ves – vpravo po žluté – Rokytnice n. Jiz., nám. 

Délka: 14 km
Zajímavosti: Budova Radnice, Rokytnice n. Jiz. – Janatův Mlýn – Muzeum a galerie Starý Kravín – Naučná stezka Dřevosochání
Občerstvení: Café Restaurant a vinárna Hotelu Krakonoš, Rokytnice n. Jiz. – Restaurace Krakonoš, Jablonec n. Jiz. 
Doprava: Autobusem či vlakem, linkou Krkonošských cyklobusů č. 1.
Mapa trasy: www.mapy.cz

TIP: Prohlídka Janatova Mlýnu je možná jen po předchozí domluvě a ve stanovených časech. Více na www.janatuvmlyn.cz

Štítky Krkonoše, tip na výlet, muzeum, Rokytnice nad Jizerou, Sněžka, Pramen Labe, řemeslo, červená, galerie, Jablonec nad Jizerou, Horní Ves, Na Stráži

TIP NA VÝLET: Krkonoše známé – neznámé  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.