Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Vítkovicích v Krkonoších vyrostou další moderní apartmány

V krkonošském středisku Vítkovice na Semilsku začaly práce na výstavbě dalších apartmánů. V následujících čtyřech letech by tak zde mělo vyrůst nových 139 apartmánů.

Rezidenční komplex s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort staví developerská společnost Crescon. Obec projekt vítá, slibuje si od něj rozšíření infrastruktury a služeb pro turisty, které zatím Vítkovicím chybí. V areálu má být například bazén, bowling, restaurace nebo kongresový sál, řekl dnes starosta Vítkovic v Krkonoších Milan Rychtr.

Společnost Crescon už získala stavební povolení pro první etapu komplexu. Připravuje výběrové řízení na generálního dodavatele pro první tři domy s 64 apartmány, podzemním parkovištěm, sklepy, lyžárnou a půjčovnou sezonního vybavení. Ve Vítkovicích už začaly zemní práce, výstavba společenské budovy s recepcí a službami má začít příští rok a v dalším roce pak začne stavba zbylých apartmánů. Areál nabídne 12 horských chat, v osmi budou apartmány, v dalších pak navazující služby. Hotovo má být v zimní sezoně 2022/2023.

„Plánujeme co nejlépe využít dobré podmínky před zimou, abychom na jaře, jakmile nám to počasí dovolí, pokračovali stavbou jednotlivých pater. Těší nás, že je o apartmány velký zájem, protože už nyní máme prodanou přibližně třetinu,“ řekl Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon, která se nechala inspirovat alpskými středisky Rakouska, Německa a Švýcarska. Klienti nezískají jen místo k rekreaci, ale projekt jim nabízí možnost zhodnotit svou investici jejím pronajímáním. „O samotný pronájem a správu nemovitostí se postará hotelová služba,“ dodal Jerie.

Nový resort vyroste ve Vítkovicích jen pár kilometrů od Míseček. Je součástí lyžařského areálu Aldrov s pěti sjezdovými tratěmi, snowparkem, dětským vlekem a lyžařskou školou, v okolí jsou běžecké stopy Krkonošské magistrály. Oblast nabízí podmínky nejen pro lyžování, ale i pro horskou turistiku nebo cyklistiku. V areálu ale bude k dispozici také třeba lezecká stěna nebo venkovní cvičiště jógy. K dispozici budou apartmány o dispozicích 1+kk až 4+kk v cenách od 4,5 milionu korun, u těch nejdražších převyšuje cena 15 milionů korun.

Není to první podobná výstavba v horském středisku. V minulosti tu už byly postaveny desítky apartmánových bytů pro turisty. Tahle výstavba by ale podle starosty měla být poslední. „S ničím dalším už územní plán nepočítá," Rychtr. Nabídka rekreačního ubytování v obci se 380 stálými obyvateli je tak velká, že se počet lidí v zimní sezoně zvyšuje až desetinásobně. "Naštěstí jsme s tím počítali při výstavbě čistírny odpadních vod a i vodovod a zdroje vody pro obec jsou dostatečné, takže jsme zatím žádné problémy neměli,“ dodal starosta.

Autoři | Foto Vítkovice v Krkonoších

Štítky Vítkovice, Krkonoše, apartmán, byt, stavba, Crescon, okres Semily, zima, Německo, Švýcarsko, Rakousko

Ve Vítkovicích v Krkonoších vyrostou další moderní apartmány  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.