Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starou lávku v Bítouchově nahradí nová. Bude sloužit pěším i cyklistům

Lávku přes řeku Jizeru využívá v Bítouchově mnoho lidí i cyklistů. Vede tudy totiž oblíbená cyklostezka Greenway Jizera. Vzhledem ke špatnému stavu konstrukce ji ale nahradí nová lávka.

Výstavbu nové lávky plánuje město Semily už několik let. V roce 2016 byla zadána studie. Radnice zvažovala i opravu současné konstrukce, nakonec ale musí být vystavěna zcela nová lávka. „Rekonstrukce stávající lávky byla vyhodnocena jako nevhodná,“ uvedla starostka Lena Mlejnková.

Vedle nové lávky bude také cyklostezka v Řekách doplněna o nové odpočinkové místo a informační panely. „Díky dotaci v rámci druhé etapy projektu Cyklostezka - Z údolí Jizery do údolí Bobru se Semilští dočkají těchto novinek,“ komentovala starostka. Semily v současné době mají již vítězný návrh a nyní budou hledat zhotovitele stavby.

Díky budování cyklistického a pěšího propojení Bítouchova a Semil si mohou cyklisté i turisté užít výlet a vyhnout se frekventovanějším úsekům. Samotná výstavba nové lávky by měla proběhnout v příštím roce. Náklady na tento projekt se pohybují okolo 7,6 milionu korun. Radnici se podařilo získat dotaci ve výši 4,5 milionu korun.

Foto Město Semily

Štítky Semily, Bítouchov, lávka, cyklostezka, cyklista, Jizera, Lena Mlejnková, Údolí Jizery, Bobr

Starou lávku v Bítouchově nahradí nová. Bude sloužit pěším i cyklistům  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.