Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Během včerejšího dne vyjeli hasiči k více než deseti požárům

Příroda v jednom ohni, tak by se mohl jmenovat film zachycující pondělek hasičů z Libereckého kraje. Horké dny stále přetrvávají a ani přes zvýšené nebezpečí vzniku požárů hlášení na tísňové lince příliš neubývá.

Žádný zásah u požáru není jednodůchý, pokud se navíc jedná o špatně přístupný terén, je to opravdu náročné. „V noci zasahovaly jednotky v hořícím lese ve Stráži pod Ralskem, přes den vyjížděly k hořícímu lesnímu porostu ve Svojku na Semilsku,“ uvedla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Pavlína Bílková

Je důležité si také uvědomit, že hasič, který přijede ve třicetistupňovém horku k požáru, musí být plně vybaven. „Hasič na sobě musí mít plnou výstroj a ochranné prostředky, které dohromady váží okolo dvaceti kilo. Dalších jedenáct pak váží dýchací přístroj,“ dodala mluvčí.

Hasiči proto opět upozorňují, aby lidé nerozdělávali ohně a vyvarovali se možnému vzniku požáru, který se vzhledem k dlouhodobému suchu může velmi rychle rozšířit. 

Foto HZS LK ČR

Štítky požár, hasiči, jednotky, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor, okres Semily, Stráž pod Ralskem, Svojek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během včerejšího dne vyjeli hasiči k více než deseti požárům  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.