Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvňáčci mají za sebou první školní den, poznali nové kamarády a odnesli si dárky

Dnes vyrazily všechny děti, až na výjimky, zpět do školních lavic. Pro prvňáčky byl dnešek obzvlášť velkým dnem.

Svůj první školní dnech si mnoho lidí pamatuje celý život. Někdo vzpomíná, jak poznal nové kamarády, jiní lidé mají tento den spojený spíše se slzami. Prvňáčci ze Základní školy Aloisina výšina v Liberci byli ale na svůj první den natěšení a do třídy se s radostí hrnuli.

Svou dcerku poprvé do školy dovedl i hrdý tatínek Leoš Prachař. „Určitě je to pro nás důležitý den a velká změna. Dcera se do školy moc těšila,“ komentoval. Nejmladší žáčky si pod svá učitelská křídla vzala zkušená pedagožka.

„Hrozně jsem se na novou třídu těšila. První den je zejména seznamovací, kdy se s dětmi přivítáme a dostanou od nás drobné dárky,“ uvedla třídní učitelka Monika Hanzalová. Děti dostaly psací potřeby, sešity i barevné vaky od liberecké společnosti Magna Exteriors.

„V pětadvaceti školách jsme rozdali přes jedenáct set vaků, které obsahovaly například tužky, pera, ořezávátko nebo vodovky,“ řekla mluvčí Magny Lucie Mazáčová. Dle jejích slov chtěla společnost podpořit děti při jejich školním dni a zároveň ulehčit rodičům, jelikož nástup do školy je poměrně finančně náročný. Samotné vaky mohou děti využívat například na přezuvky.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky škola, prvňáčci, Aloisina výšina, Liberec, školní rok, Magna Exteriors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňáčci mají za sebou první školní den, poznali nové kamarády a odnesli si dárky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.