Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práce v Magně? Vrátil jsem se k rodině, říká zaměstnanec

PR článek

V liberecké společnosti Magna Exteriors v poslední době sledují zajímavý trend. Jen za poslední dva měsíce se jí vrátilo pět zaměstnanců, kteří loni odešli za jinak velmi lákavou nabídkou. Čím to je? Magna neslibuje nic, co nemůže splnit a zakládá si na dobrých vztazích i dobré atmosféře. Sami zaměstnanci oceňují také zajímavé benefity.

„Je příjemné zažívat situace, kdy se k nám vrací zaměstnanci, kteří od nás odešli za původně velmi zajímavou nabídkou. Dnes se některé firmy předhánějí v lákadlech, zejména finančních, pro nové zaměstnance, a své sliby neplní. Touto cestou nejdeme,“ vysvětluje personální ředitel Magna Exteriors Jan Záruba.

Podle něj se jen v únoru a březnu vrátilo pět lidí, kteří původně zamířili za lepším. Jedním z těch, kteří se vrátili, je i Zdeněk David. „Dal jsem na radu, ať to zkusím jinde, ale brzy jsem litoval,“ vypráví. Pak mu ale jednoho dne zavolal vedoucí provozu Magny, který se o jeho nespokojenosti s novým místem dozvěděl. „Povídali jsme si celkem dlouho a nabídl mi mé původní místo. Nakonec jsem ani neváhal, tím, že jsem z Magny odešel, vím, o co jsem přišel,“ pokračuje.

Magna jako druhý domov

„Dvacátým rokem tu dělá i můj taťka, takže rodinné je to tu doslova. Je to pro mě skoro takový domov a já se vrátil k rodině,“ usmívá se Zdeněk David. Ten si ale pochvaluje i přístup nadřízených a samozřejmě i benefity, jako je 13. a 14. plat nebo takzvaný EBIT, kdy zaměstnanci dostávají podíl ze zisku společnosti.

A právě spokojenost stávajících zaměstnanců je podle Záruby tím nejdůležitějším. „Velmi nám funguje program doporučení svých známých. A co je zajímavé, nové zaměstnance nám doporučují čím dál častěji také nováčci. Líbí se jim s námi,“ říká.

Plní, co slíbí

A proč se jim v Magně libí? Podle Záruby společnost zkrátka plní to, co slíbí. „Průběžně podle výsledků firmy zlepšujeme finanční ohodnocení zaměstnanců. Za rok 2016 jsme navýšili celkovou průměrnou mzdu o 9,4 procenta. Celková mediánová mzda narostla ještě více, a to o 3 100 korun na 28 200 korun,“ doplňuje.

V Magně ale nezapomínají ani na další vylepšování kultury společnosti. „Zaměřujeme se na akce pro zaměstnance. Proto zkvalitňujeme prostředí na závodě nebo jídelně,“ uzavírá Záruba.

Štítky Magna Exteriors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce v Magně? Vrátil jsem se k rodině, říká zaměstnanec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.