Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podnikatelský inkubátor získal první start up. V Liberci vznikne stavebnice pro internet věcí

Liberecký kraj nedávno zřídil podnikatelský inkubátor a nyní v něm přivítá první projekt. Svou elektronickou stavebnici Big Clown pro takzvaný internet věcí (IoT) zde bude vyvíjet mladá firma Hardwario. Svůj nápad chce z Liberce rozšířit do celého světa.

„Na projektu IoT stavebnice pracujeme několik měsíců a připravujeme se na zahraniční expanzi formou crowdfundingové kampaně. Jsme nadšeni aktivitou Libereckého kraje, a to i přesto, že nejde o přímou finanční podporu. Nabídka bezplatného poradenství a zviditelnění našeho úsilí je pro nás hodně zajímavá," uvedl spoluzakladatel firmy Alan Fabik.

Hardwario již zahájilo úzkou spolupráci se Střední průmyslovou školou a proběhlo několik jednání s Technickou univerzitou v Liberci. V první fázi inkubace bude využívat poradenské služby a začátkem roku se přestěhuje do prostor dočasně využívaných inkubátorem. Tato firma by se měla následně stát jedním z prvních nájemníků zrekonstruované budovy D v sousedství krajského úřadu.

„Jsem velmi rád, že prvním podpořeným startupem je firma zabývající se vývojem elektroniky, která má na Liberecku dlouholetou tradici," podotkl ředitel inkubátoru Philipp Roden.

„Hardwario se navíc zaměřuje na internet věcí a low-power sítě, tedy oblasti, které dnes patří mezi celosvětově nejdynamičtěji rozvíjející se obory. Věřím, že jejich zápal a globální ambice, společně s námi deklarovanou podporou, přilákají do našeho inkubátoru další zajímavé projekty," doplnil Roden.

Autoři | Foto

Štítky Liberecký kraj, inkubátor, Start up, Hardwario, BigClown, Internet, Liberec, projekt, Střední průmyslová škola, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelský inkubátor získal první start up. V Liberci vznikne stavebnice pro internet věcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.