Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nákupní centrum Géčko v Liberci změnilo majitele

Nákupní centrum Géčko v Liberci-Růžodole změnilo majitele. Finanční skupina Nordic Investors ho prodala v neveřejné soutěži společnosti DRFG Real Estate. Nordic Investors to dnes uvedla v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila.

"Povedlo se nám z původně distresového aktiva udělat fungující a prosperující centrum. Géčko pod naším vedením dosáhlo rekordní návštěvnosti za celou dobu své existence. Logicky jsme ho nabídli k prodeji někomu, kdo se soustředí na dlouhodobé vlastnictví retailových nemovitostí," uvedl partner Nordic Investors Jan Petřík.

Nordic Investors Géčko převzalo v roce 2015. "Nefungovalo a bylo poloprázdné. Podařilo se ho krok po kroku zvednout. Doplnily se obchody a několikanásobně se podařilo zvýšit příjmy celého centra," uvedl pro mluvčí finanční skupiny Michal Uryč. Podle něj by se mělo v blízké budoucnosti centrum rozšíří o dalších 1000 metrů čtverečních, dnes má 10 tisíc metrů a je v něm 40 obchodů. Obchodní centrum sousedí s hypermarketem Globus.

"Manažeři Nordic Investors odvedli na Géčku v Liberci výbornou práci, a tak je pro nás jasnou volbou, jež perfektně zapadá do našich nemovitostních investic, kde už spravujeme majetek s hodnotou tři miliardy korun," uvedl v tiskové zprávě akviziční ředitel DRFG Real Estate Josef Musil.

Nordic Investrors založili v dubnu 2015 advokáti Tomáš Otruba a Jan Petřík. Působí v regionu střední Evropy. Soustřeďuje se na projekty z oboru nemovitostí a informačních technologií. Kromě klasických investičních projektů se zaměřuje na takzvané distressed assets. Jde o projekty, které mají problém s financováním nebo například s vypořádáním vztahů mezi akcionáři. Celkový objem projektů, na kterých Nordic Investors pracují, se pohybuje ve vyšších desítkách milionů eur.

Autoři

Štítky Liberec, Géčko, DRFG Real Estate, Nordic Investors, obchodní centrum, G.cz, Jan Petřík, projekt, Globus, Josef Musil, Tomáš Otruba, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní centrum Géčko v Liberci změnilo majitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.