Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U libereckého letiště by měla vyrůst další průmyslová zóna. Stavět tam chce TI Automotive

Na louce u libereckého letiště by mohla vyrůst další průmyslová zóna. Soukromý pozemek chce využít společnost TI Automotive, která chce v Liberci vybudovat už druhý areál. Do Ostašova by se mělo přesunout evropské vývojové centrum pro vývoj palivových systémů pro automobilový průmysl. Tím by v Liberci mělo vzniknout 200 nových pracovních míst.

„Pokud bude město od začátku na projektu aktivně participovat, můžeme ovlivnit, co zde nakonec vznikne. V zájmu města není to, aby zde byly další sklady nebo výroba, která by zatěžovala okolí,“ shrnul náměstek primátora Jan Korytář (Změna pro Liberec) a dodal: „Vývojové centrum je myslím velmi dobrým řešením třeba i vzhledem k tomu, že v Liberci působí Technická univerzita.“

Sedm hektarů louky se tak nejspíš změní v průmyslovou zónu. Výstavbu by společnost chtěla zahájit do roku 2020. S průmyslovou zónou dlouhodobě počítá i nový návrh územního plánu. 

Radnice bude chtít, aby firma představila záměr v blízké době i veřejnosti. „Záměr by měl být již od počátku projednán také s veřejností, aby se odstranilo co nejvíc případných problémů,“ uzavřel Korytář. Plány na vytvoření průmyslové zóny v Ostašově totiž v minulosti narážely na protesty místních.

Foto Eleng

Štítky Liberec, TI Automotive, průmyslová zóna, Jan Korytář, Ostašov, výstavba, letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U libereckého letiště by měla vyrůst další průmyslová zóna. Stavět tam chce TI Automotive  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.