Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slévárna včera, dnes a zítra. Špinavé stroje nahradila moderní technika

PR článek

Špína, smrad a hluk. Prostě „Černá díra“. A k tomu dřina za málo peněz. Ano, tak vypadala práce ve slévárně. Tak nějak si ji pamatuji, když jsem před 21 lety nastoupil. Zajímává vás, jaké je to dnes?

Vítáme vás ve společnosti KSM Castings CZ, která už 20 let působí na severu Čech, nejdříve v Liberci, a od roku 2002 v Hrádku nad Nisou. V novém závodě postaveném na zelené louce, který jsme mezi tím již několikrát rozšířili. Na začátku nás bylo 62, nyní nás je 600. Na počátku jsme dodávali 100 tisíc kusů za rok, dnes je to 17 milionů. Zabýváme se výrobou dílů ze slitin hliníku pro automotive, a to nejmodernějším a ekologickým postupem tlakového lití a obrábění.

Olejové čerpadlo ve vašem motoru, součásti převodovek, části řízení, krabičky pro autoelektroniku, tělesa filtrů, to všechno umíme. Nejen odlévat z hliníku, ale taky obrobit na obráběcích centrech. Od roku 2002 máme totiž také špičkovou obrobnu s nejmodernější obráběcí, měřící a zkušební technikou, která se neustále rozšiřuje.

Jak je to s tou „černou dírou“? Vše je jinak. Moderní stroje na slévárně jsou obsluhovány z velké části roboty. Celý proces lití je plně automatický. Člověk kontroluje a balí díly. A stará se o svůj stroj, aby bezvadně fungoval. U každého stroje je instalováno odsávání s elektrostatickými filtry. Každý den je vytřená podlaha. Pro mytí strojů se používá tryskání „suchým ledem“. Pokud někde něco teče, je nutné závadu co nejdřív odstranit.

Na obrobně jsou jednotlivá pracoviště obsazena roboty, zatím, z menší části, ale současný trend je zcela jasný. Nové linky pro obrábění jsou sestavovány pouze s roboty, automatickou kontrolou kamerami, dokonce umíme volně ložené díly z beden vyndat bez zásahu člověka – 3D kamery a robot to dokáží. Připravujeme stavbu nové obráběcí haly – ať máme víc prostoru pro moderně organizovanou výrobu.

Co se rozhodně za celou dobu našeho působení nezměnilo, je to, že stále víme, že je to v lidech. Našich lidech, kteří s námi rostou, vzdělávají se a mají možnost pracovat na absolutní špičce našeho oboru.

Vyrábíme lehce, inovativně a spolehlivě.

Štítky robot, Česko, Liberec, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slévárna včera, dnes a zítra. Špinavé stroje nahradila moderní technika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.