Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hrádecká továrna chrlí tři miliony dětských plen denně. A staví novou výrobní halu

Mít v Hrádku největší provoz na výrobu plen v Evropě. Taková je ambice společnosti Drylock. A plán vypadá hodně reálně, už nyní vyrobí denně asi tři miliony dětských plenek a naproti současné hale staví novou. Produkce by se pak měla zdvojnásobit.

Nová hala by měla začít fungovat už v létě a společnost plánuje nabrat dalších tři sta zaměstnanců. Belgický vlastník do závodu v Hrádku mohutně investuje, jen nové technologie ho vyjdou na 1,5 miliardy korun.

Po dokončení nové haly se pak Drylock stane největší továrnou svého druhu v Evropě a jednou z největší na světě. „Roční produkce plen se zdvojnásobí na čtyř miliardy,“ řekl majitel firmy Bart Van Malderen.

Kdo je Bart van Malderen

Jediný majitel společnosti Drylock. Jednapadesátiletý Belgičan se v Česku objevil na počátku devadesátých let, kdy tu začal podnikat. Jeho otec je zakladatelem slavné značky hygienických výrobků Ontex. Tu ale v roce 2002 prodali a sám Malderen si dal pauzu. V roce 2011 se ale do světa hygieny vrátil a založil Drylock. Jeho společnost má nyní sedm závodů po celém světě a výrobky vyváží do celého světa.

Plínky Drylocku odebírá většina obchodních řetězců. „Nenajdete je pod názvem Drylock, ale vyrábíme do obalů přímo pro řetězce,“ vysvětlil ředitel závodu Leoš Preisler. Je tedy velká pravděpodobnost, že plínky, které vidíte v obchodech, jsou vyrobeny v Hrádku nad Nisou.

Drylock nyní zaměstnává 420 lidí a denně vyrobí asi tři miliony plenek. Ty se vyváží prakticky do celého světa. „Loni jsme na trh dodali výrobky za dvě miliardy korun, letos plánujeme tržby dvojnásobné. A nejsou to odhady, na takové množství už máme objednávky,“ zmínil Preisler důvody rozšiřování závodu.

Ve výrobním závodě v Hrádku pracují lidé z okolí, hlavně z Hrádku, Šluknovska a Liberecka. „Zakládáme si na osobní až rodinné atmosféře. Nemáme tu agenturní pracovníky a základem pro nás je, abychom se s našimi zaměstnanci domluvili,“ vysvětlil personální manažer závodu Ondřej Kout.

I díky přístupu k zaměstnancům podle něj Drylock nemá problém s hledáním nových lidí. „Jen za necelé první tři měsíce roku jsme měli přes tisíc zájemců o práci,“ dodal.

Magical Tubes

Přímo v Hrádku vzniká řada novinek a inovací. Jednou z nich je revoluční technologie absorpčních kanálků, tzv. Magical Tubes. Právě kanálky odvádí a rovnoměrně distribuují tekutinu v jádru plenky. Tím zvyšují rychlost absorbce a zabraňují protečení tekutiny z plenky ven.

Autoři | Foto Drylock

Štítky Drylock, Hrádek nad Nisou, plenky, továrna, Evropa, Bart Van Malderen, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrádecká továrna chrlí tři miliony dětských plen denně. A staví novou výrobní halu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.