Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volných míst už je na Liberecku víc než uchazečů a přibude jich

Volných míst už je na Liberecku víc než uchazečů o práci a bude jich ještě přibývat. Řada firem v regionu totiž připravuje rozšíření výroby a potřebovat budou stovky lidí. Své plány na rozšíření zveřejnil nedávno výrobce hygienických potřeb Drylock v Hrádku nad Nisou nebo výrobce plastových dílů pro automobily v Liberci Magna Exteriors (Bohemia). Pobídku na rozšíření získala také třeba liberecká společnost DGS Druckguss Systeme, která se specializuje na lehké slitiny.

Na Liberecku bylo na konci března bez práce 4973 lidí, pro které zaměstnavatelé nabízeli 5333 volných míst. Na jedno volné místo tak v největším okrese v Libereckém kraji připadá 0,9 uchazeče. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. "Největší zájem je o pomocníky ve výrobě, montážní dělníky, řidiče nákladních automobilů, tahačů a speciálních vozidel, obsluhu vysokozdvižných vozíků, svářeče, řezače plamenem a páječe. Velká poptávka je po technických profesích napříč všemi obory," uvedla mluvčí úřadu práce Kateřina Beránková.

Zhruba 300 lidí bude už v létě potřebovat výrobce hygienických potřeb Drylock v příhraničním Hrádku nad Nisou. Firma staví nové výrobní haly a jen do moderních technologií investuje belgický vlastník 1,5 miliardy korun. Po dokončení bude hrádecký podnik největším svého druhu v Evropě a jeden z největších na světě s roční kapacitou čtyř miliard plen. "Obsazujeme jak kvalifikované, tak méně kvalifikované pozice, největší zájem máme o zkušené operátory, technology či řidiče vysokozdvižných vozíků," řekl vedoucí personálního oddělení Ondřej Kout.

Zhruba miliardu korun investuje letos a v příštím roce do rozšíření výroby také liberecký výrobce plastových dílů pro osobní i nákladní automobily Magna Exteriors (Bohemia). Produkce lakovaných nárazníků, která je nosným programem, by se měla zvýšit ze současných zhruba dvou milionů kusů ročně o polovinu na tři miliony. Do nové výroby podnik přijme 150 lidí. "V regionu je obrovský problém s lidmi, všichni s tím bojujeme. Lákáme lidi na to, že jsme česká firma, kde jsou čeští mistři, čeští vedoucí týmů a je to úspěšné," řekl ředitel závodu Miroslav Frontz.

Kolem 200 pracovníků bude potřebovat také specialista na lehké slitiny pro automobilový a strojní průmysl DGS Druckguss Systeme. Na rozšíření závodu v liberecké průmyslové zóně získala firma prostřednictvím agentury CzechInvest pobídku. Investovat se chystá více než miliardu korun. Pobídku na rozšíření výroby dostala také společnost Monroe Czechia v nedalekých Hodkoviích nad Mohelkou, přijmout se chystá zhruba 30 lidí.

Autoři | Foto Drylock

Štítky Liberec, zaměstnání, práce, Liberecký kraj, DGS Druckguss Systeme, výroba, Hrádek nad Nisou, Úřad práce České republiky, Kateřina Beránková, CzechInvest, Magna Exteriors, Monroe Czechia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volných míst už je na Liberecku víc než uchazečů a přibude jich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.