Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká mincovna má nového ředitele. Společnost povede Michal Drtina

Česká mincovna jmenovala nového ředitele. Stal se jím Michal Drtina, který převzal spolu s touto funkcí i post místopředsedy představenstva. Drtina nahradil ve funkci Radka Šultu, který po osmiletém působení ve funkci ředitele společnosti přispěl k výraznému zvýšení známosti značky a rozšíření spolupráce s Českou národní bankou na významných projektech.

Michal Drtina nastupuje do České mincovny po 16 letech ve společnosti Mettler-Toledo. V dceřiné společnosti švýcarsko-amerického koncernu působil jako ředitel pro Českou republiku a Slovensko. Za dobu jeho působení pobočka Mettler-Toledo několikanásobně rozšířila své aktivity a potvrdila pozici vahařské jedničky i na lokálních trzích. Narodil se v roce 1965, je ženatý a má dvě děti, absolvoval ČVUT v Praze a studium na Vysoké škole ekonomické v Praze ukončil v roce 1992. 

Česká mincovna, sídlící v Jablonci nad Nisou, je jedinou mincovnou oprávněnou razit mince pro Českou národní banku, emituje také vlastní pamětní mince a medaile, repliky historických mincí, žetonů a zabývá se distribucí investiční slitků. Česká mincovna v letošním roce uspěla ve výběrovém řízení ČNB a ve spolupráci se zahraničními partnery bude vyrábět stokilovou zlatou minci. Tato největší mince svého druhu v Evropě a jedna ze tří největších na celém světě bude mít hodnotu 100 milionů korun a bude vydána ke 100 letům česko-slovenské koruny.

Štítky Jablonec nad Nisou, mincovna, Michal Drtina, Česká národní banka, mince, Praha, Česká mincovna, České vysoké učení technické v Praze, Česko, Slovensko, Vysoká škola ekonomická v Praze, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká mincovna má nového ředitele. Společnost povede Michal Drtina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.