Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už znáte DGS? Možná i vy máte ve svém autě řadicí páku z liberecké slévárny

PR článek

Liberecká slévárna DGS Druckguss Systeme s. r. o. se švýcarskými kořeny a sedmadvacetiletou tradicí se řadí mezi světovou špičku výrobců dílů do aut. Hala v Karlinkách produkuje stovky kvalitních dílů denně, které dodává automobilkám Volkswagen, Porsche nebo Mercedes.

Specialista na tlakové slitiny hliníku se švýcarským know-how si zakládá především na spokojenosti všech svých zaměstnanců. „I z toho důvodu zaměstnáváme převážně Čechy,“ říká Michal Mocek, vedoucí personálního oddělení.

Právě přátelské prostředí je pro DGS velmi důležité. „Zakládáme si především na lidském přístupu. Ten je pro nás prioritní. Běžně u nás dělá více členů jedné rodiny nebo známí známých, kteří u nás začali pracovat na základě doporučení,“ uvádí personalistka Adéla Blažková.

Ve firmě pracuje 450 zaměstnanců. Řada z nich je ve slévárně několik let. „Mám to tu ráda a jsou tu lidé, se kterými si rozumím,“ říká Lada Fenclová, která pracuje na pozici apretátorky. Právě ona je jednou z těch, která má ve firmě rodinného příslušníka. „V DGS pracuji společně se sestrou a švagrem, kteří jsou tu také spokojeni,“ dodává.

Pro své pracovníky se DGS snaží dělat maximum. „Pořádáme různé sportovní akce a setkání. Od roku 2014 vydáváme firemní časopis, který je pro zaměstnance zdarma. Každý měsíc se snažíme věnovat určitému tématu, které reprezentuje některou z firemních hodnot. Například únor byl měsícem zdraví. Zavedli jsme nový bonus – masáže pro všechny zaměstnance a ke každému obědu bylo ovoce zdarma. Duben patřil zodpovědnosti. Naši zaměstnanci se zapojili do akce Do práce na kole a naplánovali jsme dobročinnou sbírku,“ dodává personalistka Adéla Blažková.

Mnoho zaměstnanců se dočkalo v rámci firmy i kariérního postupu. „Je poměrně časté, že se agenturní pracovník stane kmenovým zaměstnancem a později třeba mistrem. Ceníme si zodpovědného přístupu a férového jednání,“ říká Michal Mocek.

DGS Liberec je neustále se rozvíjející firmou, která se nebojí investovat do nových technologií a její díly jsou například v autech značky Audi, Mercedes nebo Porsche. To by však nebylo možné bez loajálních zaměstnanců. Proto dbá na firemní kulturu a dodržování hodnot a etiky v práci. Je si vědoma toho, že přátelské vztahy (napříč hierarchií a odděleními), slušné chování, a neustálé zlepšování pracovního prostředí, jsou férovou nabídkou, díky které si zaměstnance nejen dlouhodobě udrží, ale i získá další kolegy pro případné budoucí rozšiřování.

Více o společnosti DGS najdete tady.

Štítky DGS Liberec, DGS, slévárna, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už znáte DGS? Možná i vy máte ve svém autě řadicí páku z liberecké slévárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.