Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ve spojení Česka a Švýcarska nenabízí DGS Liberec jen příslovečnou kvalitu, ale i férovou práci

PR článek

S produkty firmy DGS Liberec, liberecké slévárny hliníku, jste se pravděpodobně již setkali, možná aniž byste to tušili. Dokonce se s nimi nejspíš setkáváte denně, a to na svých vozech. Dodáváme totiž díly pro automobilový průmysl, i pro ty nejnáročnější zákazníky. Největším naším úspěchem jsou ale týmy našich zaměstnanců, které jejich práce baví, i když je často náročná.

Možná právě proto, že je taková. Vždyť přece překonání překážek vždy přináší příjemné pocity, obzvláště když jste obklopeni podobně motivovanými kolegy. My, v DGS Liberec, zažíváme v posledních letech stabilní růst. Souvisí to i s rozvojem automobilového průmyslu. V letošním roce bychom rádi získali asi 70 nových kolegů, do výroby a na další technické či odborné pozice.

To je v současné situaci na trhu práce docela výzva. My však těžíme z toho, že naši zaměstnanci pro nás nejsou jen malá kolečka v obrovském soukolí, ale opravdoví partneři. Vždyť ve které další firmě může kdokoliv přednést vedení svoje návrhy a třeba také stížnosti a vždy je vyslyšen?

DGS DruckgussSysteme Liberec s.r.o. Byl založen roku 1991 se zaměřením na slitiny hliníku pro díly karoserie, řízení a agregátů různých sérií především pro automobilový průmysl. Zhruba 80 % výroby se vyváží do zahraničí, zbývající podíl je dodáván zákazníkům v České republice. Obrat činí přibližně 1,6 mld. korun. Ve firmě je 430 zaměstnanců. Ve vedení společnosti stojí ředitel Luboš Pfohl.

Jaké benefity společnost nabízí a proč by měl uchazeč o zaměstnání zvolit právě DGS Liberec?
U nás v DGS se na benefity nedíváme jako na něco extra, ale jako na samozřejmost. Uveďme pár příkladů těch klasických benefitů. Vánoční odměna v minulém roce činila 20 000,- Kč pro každého. Příspěvek na dovolenou 2 000,- Kč, měsíční příspěvek na obědy a stravenky je v úhrnu 2 500,- Kč. Pravidelné měsíční bonusy tak celkem činí zhruba 5 500,- Kč,  ovšem pokud ve firmě pracujete dlouho nebo se třeba zrovna ženíte či vdáváte nebo se Vám narodí potomek, je to ještě mnohem více.

Ovšem ještě víc, než na hmotné benefity, dbáme na firemní kulturu a dodržování hodnot a etiky v práci. Dobře víme, že přátelské vztahy (napříč hierarchií a odděleními), slušné chování a neustálé zlepšování pracovního prostředí jsou právě tou naší férovou nabídkou, díky které si zaměstnance nejen dlouhodobě udržíme, ale díky nim třeba i získáváme další kolegy na základě osobních doporučení. Neustále na lepších podmínkách pracujeme a snažíme se sledovat a hlavně aplikovat nejnovější trendy, a tak věříme, že až v roce 2020 otevřeme novou výrobní halu, nebudeme mít problém najít dalších 200 skvělých kolegů.

Dostanu se do práce veřejnými dopravními prostředky?
Sídlíme ve Volgogradské ulici v Liberci – Karlinkách, a tak je dopravní dostupnost velmi dobrá. V rámci Liberce k nám jezdí dvě autobusové linky (zastávka Karlinky a Husitská), dvě tramvajové linky (Kubelíkova) a jedna vlaková (Liberec - Horní Růžodol). Ze všech zastávek je to k nám 5 - 10 minut pěšky. Kdo chce přijet ze širšího okolí Liberce autem, může. Máme parkoviště pro zaměstnance a další právě dokončujeme. Za zmínku též stojí, že pro zaměstnance s bydlištěm vzdáleným přes deset kilometrů poskytujeme příspěvek na cestovné 800 - 950,- Kč měsíčně. Řadě našich kolegů se to velmi vyplatí, protože se spolu dohodnou a jezdí třeba jedním autem, za což jsme velmi rádi, protože se tak šetří nejen peníze, ale i příroda.

Jaká je v DGS nástupní mzda a na kolik peněz se zaměstnanec může vypracovat?
Na to je těžké v krátkosti odpovědět. Nástupní plat se samozřejmě liší dle dané pozice, avšak třeba u kolegů ve výrobě je to hned zpočátku až 25 000,- Kč hrubého s tím, že jak se daný člověk zapracuje, ihned mzdu zvyšujeme. A samozřejmě v zájmu nás všech je co nejrychlejší zapracování všech zaměstnanců, takže i nováčci, kteří k nám přijdou jako úplní „zelenáči“, se nemusí ničeho obávat. 

Platy zaměstnanců v DGS neustále rostou – především na základě jejich profesních kvalit, též reagujeme i na vývoj na trhu práce. Například letos v lednu byla všem 430 zaměstnancům navýšena měsíční mzda o  2 000,- Kč a další navyšování mezd během roku bylo ve výši 4 – 5 %. Každý aktivní kolega a kolegyně má také možnost zúčastnit se našeho zlepšovatelského hnutí, kde lze za dobrý návrh získat odměnu až 300 000,- Kč. A to už stojí za přemýšlení, co myslíte?

Co jsou největší úspěchy společnosti?
Z našeho pohledu je velkým úspěchem to, že umíme uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších zákazníků z automobilového průmyslu, kupříkladu firem Mercedes či Jaguar. Je to fajn pocit, když můžete na ulici s hrdostí ukázat svému dítěti nejnovější Mercedes a říci: „Podívej, část toho auta jsem sám vyrobil!“

Tím se dostáváme k tomu, co je však opravdu klíčové. K našim zaměstnancům. Stále se snažíme udržet si „punc“ rodinné firmy. I přesto, že jsme součástí velké švýcarské skupiny DGS. U nás však stále panují přátelské vztahy, často si v práci tykáme, často spolu po práci zajdeme na pivo nebo za sportem. Naprostá většina našich kolegů jsou Češi, takže si dobře rozumíme. Setkáváme se pravidelně na akcích, které jako firma pořádáme. Naší férovou nabídkou je to, že svým zaměstnancům pomáháme být úspěšní. Jedině tak můžeme být úspěšní jako firma.

Foto DGS Liberec

Štítky DGS Liberec, zaměstnání, práce, firma, společnost, Liberec, Česko, automobilový průmysl, Švýcarsko, mzda, Mercedes-Benz, Jaguar Cars, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve spojení Česka a Švýcarska nenabízí DGS Liberec jen příslovečnou kvalitu, ale i férovou práci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.