Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Až 550 tisíc korun na zateplení domu svépomocí

PR článek

Snad jen samé dobré zprávy přináší nové podmínky dotačního programu Nová zelená úsporám, který je převážně zaměřen na rekonstrukce a výstavby rodinných domů. Nově se otevírají možnosti mnohem většímu okruhu zájemců a dotaci tak může získat téměř každý, kdo hodlá zateplovat nebo nahrazovat neekologický zdroj tepla.

Consultora s.r.o.

Husova 21/13
460 01 Liberec
+420 775 979 207
www.consultora.cz, info@consultora.cz

„Podle nových podmínek, které přicházejí v účinnost dne 15. října, mohou nově získat příspěvek na rekonstrukci domu až 550 tisíc korun i ti majitelé, kteří se rozhodnou pro výměnu oken, či zateplení svépomocí. Odpadá tak podmínka, že tyto práce musí realizovat dodavatel. Přitom pozitivních novinek ve výzvě je celá řada,“ uvádí Milan Kaska ze společnosti Consultora, která se zabývá vyřizováním dotačních žádostí na Liberecku a dodává „Kromě snižování energetické náročnosti budov se majitelé domů stále častěji uchylují k instalaci zařízení využívající alternativní zdroje energie, jako například tepelná čerpadla, solární, či fotovoltaické systémy. Provozní náklady jsou pak obvykle zlomkem původních a díky dotaci je návratnost takových systémů výrazně zajímavější.“

Podpora novostaveb

Od roku 2020 platí nová pravidla na energetickou náročnost novostaveb rodinných domů, podle kterých bude možné stavět pouze domy „s téměř nulovou spotřebou energie“, což Milan Kaska kvituje „Je výjimečná příležitosti využít příspěvku na domy, které se v požadované úrovni již dnes často staví a které budou velmi brzy standardem,“ přičemž finanční příspěvek je rozdělen do tří úrovní od 150 tisíc do 450 tisíc korun.

Nové vytápění bez zateplení

Právě v Nové zelené úsporám lze nově žádat o dotaci bez nutnosti dům zateplovat. Příspěvek je tak bez větších potíží možné získat například na výměnu elektrokotle nebo lokálních kamen, které nejsou podporovány v oblíbené kotlíkové dotaci.

Štítky nová zelená úsporám, zateplení, Consultora, dům, dotace, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až 550 tisíc korun na zateplení domu svépomocí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.