Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne? Přijďte na debatu s Tomášem Prouzou

Je Česko schopno přijmout společnou evropskou měnu? A kdy by to mělo být? Bojí se politici reakcí veřejnosti? O tom bude na univerzitní půdě v úterý dopoledne debatovat bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza a také místní podnikatelé.

„Vyhýbat se euru je ekonomický nesmysl. Je to stejné, jako kdybyste měli poukázku na velkou slevu do supermarketu, kam jezdíte každý týden na nákup. A tenhle poukaz byste nepoužili, protože se vám tam s ním nechce nosit. Je potřeba, aby to uměli politici před lidmi přiznat a snažili se řešit obavy, které má veřejnost ze společné měny. Čím dříve to udělají, tím dříve bude Česko díky euru více bohatnout,“ uvádí ke společné měně v Česku Tomáš Prouza.

Řada politiků se ale o přijetí eura odmítá bavit. Čím to je? A jaké mají zkušenosti s eurem na Slovensku? To v Liberci řekne Elena Kohútiková, bývalá viceguvernérka Národní banky Slovenska.

Na besedě pak vystoupí i liberečtí podnikatelé, kteří se budou věnovat přínosům zavedení eura pro jejich podnikání.

Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne?

KDY: V úterý 6. listopadu od 10:30
KDE: Technická univerzita v Liberci, Univerzitní nám. 1410/1, aula

Autoři | Foto Facebook Tomáš Prouza

Štítky euro, Evropská unie, měna, Tomáš Prouza, univerzita, TUL, Česko, Národná banka Slovenska, Slovensko, Technická univerzita v Liberci, Liberec

Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne? Přijďte na debatu s Tomášem Prouzou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.