Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberečtí slévači dobyli Švýcarsko, hrály se i bocce

PR článek

Už jste někdy hráli bocce? Že jste o této hře dosud neslyšeli? My také ne. Ale zaměstnanci liberecké slévárny DGS by o ní už mohli vyprávět. Hru, kterou si krátili čas už antičtí Římané, si totiž zahráli – a to rovnou ve Švýcarsku!

V tamním městě St. Gallen se totiž nachází mateřská společnost DGS Druckguss Systeme, která pro své zaměstnance každý rok pořádá takzvaný Sommerfest, tedy letní slavnost. Švýcarští kolegové si pro své české protějšky připravili skvělý víkend plný poznávání, kultury a sportu. A došlo samozřejmě i na bocce!

Vítězem turnaje liberecký Libor Tomášek

Jak se liberecký slévač dostane do Švýcarska? V DGS jednoduše! Vedení českého závodu vyhlásilo, že každý, kdo má zájem, může na Sommerfest vyrazit. Pro více než 50 zaměstnanců převážně z výroby sjednalo autobus a ubytování se vším všudy, a jelo se. Už cesta přes Německo se nesla v bujarém duchu a „účastníci zájezdu“ se těšili na zážitky, které je na firemním výletě čekají. Liberečáci tak do St. Gallen dorazili v té správné formě na to, aby v bowlingovém turnaji vyškolili místní harcovníky! Vítězem celého mezinárodního turnaje se stal náš šampion Libor Tomášek.

V sobotu ráno se výletníci podívali do místní mateřské slévárny. Švýcarský provoz je podobný tomu českému – vše zde běží jako hodinky – jen je v mnoha ohledech větší. V místní DGS také mají ve výrobě nového robotického pomocníka, jehož „bratříček“ se chystá brzy pomáhat i v Liberci.

Po exkurzi se liberečtí zase jali slavit. Na Sommerfestu se to přece čeká! Pracovníci výroby i managementu DGS si tak užili den plný dobrého jídla a pití, sportovních aktivit a klábosení; večer je pak čekala exkurze po krásách švýcarského St. Gallen. Kromě cyklistického výletu a turnajích ve fotbale, volejbale či ping-pongu, došlo také na bocce!

A co že tedy bocce jsou? Jedná se o hru podobnou známějšímu pétanque, ve které se snažíte dostat své hrací koule co nejblíže tzv. jacku, který se na počátku hry rozhodí. Bocce je specifická varianta sportů s koulemi, které se hrály v Itálii, Francii a Británii od dob Římské říše, svého „revivalu“ se dočkaly ve středověku a v různých obdobách se hrají dodnes!

Hledají se noví kolegové

Liberečtí slévači – a skvělí reprezentanti své firmy – se vrátili po dlouhé cestě zpět unavení, ale nadšení a plní zážitků. Příští rok prý určitě jedou znovu! Akorát jim chybí kolegové, kteří by doplnili jejich týmy. Jak ve sportu, tak ve slévárně. Víte, že DGS nyní hledá nové zaměstnance? Třeba se do Švýcarska příští rok podíváte i vy!

Foto DGS Liberec

Štítky DGS Liberec, slévárna, Liberec, Švýcarsko, sport, DGS Druckguss Systeme, Římská říše, Německo, Itálie, Francie, Velká Británie, výroba

Liberečtí slévači dobyli Švýcarsko, hrály se i bocce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.