Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Změna ve vedení liberecké teplárny. Novým předsedou představenstva je Martin Pěnčík

Novým předsedou představenstva Teplárny Liberec je od Nového roku Martin Pěnčík. Do energetiky přichází z oblasti automotive. V čele společnosti, která teplem a teplou vodou zásobuje 14 tisíc domácností a desítky podniků, škol a úřadů v Liberci, vystřídá Vladimira Kravjanského, který teplárnu vedl poslední rok.

„Pěnčík vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze se specializací na podnikovou ekonomiku a management. Přichází z pozice ředitele a člena představenstva společnosti KERI působící v oblasti automotive. Předtím se řadu let věnoval ekonomickému a strategickému vedení české pobočky švýcarské farmaceutické firmy," řekla mluvčí skupiny MVV Energie CZ Jitka Tůmová.

Pěnčík není jedinou novou tváří ve vedení MVV, strategii řídí od Nového roku podle Tůmové Branislav Posuch. Ve skupině už působil v roce 2006 na pozici manažera obchodně-technického úseku a má rozsáhlé zkušenosti z průmyslu zpracování ropy a zásobování energiemi. Pracoval ve společnostech OMV, Deloitte a CGI. „Zaměřoval se zejména na oblasti strategie, provozního zlepšování, optimalizaci spotřeb energií a řízení IT projektů u klientů v energetice a průmyslu zpracování ropy," doplnila. Jako ředitel úseku strategie a rozvoj naváže na Tomáše Mičánka.

MVV energie

MVV Energie CZ patří k největším teplárenským skupinám v Česku. Tvoří ji 15 dceřiných společností a působí v 15 městech České republiky, zejména na Moravě, v severních Čechách a na Vysočině. V Libereckém kraji do skupiny patří vedle Teplárny Liberec také Českolipská teplárenská. Skupina zaměstnává kolem 480 lidí. Mateřskou společností skupiny je MVV Energie CZ, která byla založena v roce 1993 a od roku 1999 je patří do německého energetického koncernu MVV Energie AG se sídlem v Mannheimu v Německu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky teplo, energie, Teplárna Liberec, MVV, Liberec, strategie, MVV Energie CZ a.s., Vysoká škola ekonomická v Praze, KERI a.s., Praha, Česko, Deloitte, OMV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna ve vedení liberecké teplárny. Novým předsedou představenstva je Martin Pěnčík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.