Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Šest milionů plenek denně. Hrádecký výrobní závod už je největší v Evropě

Jen si to představte, každý den opustí linky hrádeckého Drylocku šest milionů plenek. Závod se kvůli tomu musel rozšířit o novou výrobní halu. Tu v pátek otevřel belgický majitel Bart van Malderen. Drylock v Hrádku je tak rázem největším výrobcem plen v Evropě.

Asi osmdesát kamionů denně vyváží plenky do celého světa. „Český trh bychom nasytili za pár dní,” vysvětluje ředitel závodu Leoš Preisler. Drylock během roku zdvojnásobil počet zaměstnanců i výrobu. „Je pravda, že zažíváme turbuletní období,” dodává.

Pleny z Hrádku se používají na všech kontinentech. „U nás dodáváme například do Kauflandu nebo Lidlu, v USA zase pro Wallmart,” pokračuje Preisler. Plenky se ale v Hrádku vyrábí přímo na zakázku pod značkou řetězců. „Přímo v obchodě tak ani nepoznáte, že jdou od nás.”

Úspěch slaví technologií Magical Tubes, kdy plenky mají absorpční kanálky. Zájem o ně je obrovský a výroba se tak bude na okraji Hrádku stále zvyšovat.

Ještě loni Drylock vyrobil denně tři miliony plen a zaměstnával 350 lidí. Nyní je to dvakrát tolik. Chystá se ale i nadále rozšiřovat. Celkem má nyní 17 linek na výrobu plenek, přibudou ale další dvě a v areálu závodu vyroste další velký sklad. 

V plánu má postupně nabrat další zaměstnance, kterých by při ideálním stavu mohlo být až devět set. „S lidmi zatím problém nebyl,” ujišťuje vedoucí personálního oddělení Ondřej Kout.

Zaměstnance nabírá z bezprostředního okolí. „Nechceme moc daleko, nyní se nejvíce soustředíme na Šluknovsko, které je dvacet minut autem,” dodává Kout.

Drylock Hrádek nad Nisou

Závod na výrobu plenek je největším v Evropě, každý den vyrobí šest milionů plenek. Vyrábí i inkontinenční pleny pro dospělé. Kromě prakticky celé Evropy a USA dodává i do Jižní Ameriky a také několika zemí Afriky. Zaměstnává 750 lidí z okolí.

Autoři | Foto Drylock

Štítky plenky, Hrádek nad Nisou, drylock, Evropa, Bart Van Malderen, USA, výroba, Lidl, Kaufland, Afrika, Jižní Amerika

VIDEO: Šest milionů plenek denně. Hrádecký výrobní závod už je největší v Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.