Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Grafton: Napřímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu

PR článek

V letošním roce klesl počet aktivních zájemců o kvalifikované pozice v technických oborech a IT o dalších 20 %. To je spolu s klesající nezaměstnaností důvod, proč je dnes až pětina pracovních míst v těchto oborech obsazováno přímo oslovenými kandidáty, tedy těmi, kteří aktuálně novou práci nehledají. Vyplývá to z nedávného šetření personální agentury Grafton Recruitment.

„Zatímco napøíklad dìlnické pozice se stále obsazují s pomocí pracovních portálù èi dalšími offline zpùsoby náboru, pracovníky pro technické a IT pozice je v souèasné chvíli tøeba aktivnì vyhledávat a oslovovat pøes online kanály, jako jsou napøíklad sociální sítì,“ uvedla Jitka Souèková, marketingová manažerka agentury Grafton Recruitment. Podle údajù této personální agentury klesl poèet aktivních kandidátù o kvalifikované pozice v technických oborech a v oblasti IT meziroènì v prùmìru o dalších 20 % oproti loòskému roku, který se už tak vyznaèoval jejich nedostatkem. Nedostatek vhodných uchazeèù je tedy tøeba nahrazovat aktivním vyhledáváním a pøímým oslovováním kandidátù s pomocí talent sourcerù a head hunterù. „Souvisí to nejen s nízkou nezamìstnaností a tedy i urèitou vyèerpaností pracovního trhu, ale i s rùstem ekonomiky, což se u øady pracovníkù odráží v rùstu jejich mezd i spokojenosti ve stávajících pozicích,“ komentuje Jitka Souèková.

V online prostøedí získávají na významu pøedevším sociální sítì LinkedIn a Facebook. „Asi 15 % profesionálù, které jsme v druhé polovinì loòského roku umístili, jsme identifikovali právì prostøednictvím sítì LinkedIn. Intenzivnì pracujeme i s Facebookem. Odhadujeme, že letos dojde ke 100 % nárùstu poètu umístìných uchazeèù, s nimiž vstupujeme do kontaktu na této síti, “ dodává Radek Zabloudil, Talent Sourcing Manager Graftonu s tím, že zhruba pìtina pracovních míst v technických a IT oborech je obsazována pøímo oslovenými kandidáty a jejich podíl roste i v oblasti financí. Tento typ kandidátù je však potøeba umìt zaujmout - a už nabízenou prací, rychlým jednáním èi finanèními podmínkami.

Ochotnìjší uvažovat o zmìnì zamìstnání jsou pøímo oslovení kandidáti z Prahy èi Brna. Z celkového poètu všech umístìných pøímo oslovených kandidátù za uplynulé pololetí je jich 54 %. „Jsou více otevøení k jednání, jsou flexibilnìjší a mají vìtší tendenci porovnávat své aktuální podmínky s novou nabídkou,“ komentuje Radek Zabloudil.

Asi nejzajímavìjším závìrem šetøení je pak skuteènost, že pøímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu. Ta je dokonce až o 18 % vyšší než v pøípadì uchazeèù, kteøí se o danou práci sami zajímali a osobnì reagovali na inzerát. Dle Radka Zabloudila je to však pøedevším tím, že kandidáti, které firmy a agentury oslovují napøímo, jsou obvykle zkušenìjší a kvalifikovanìjší, a proto mají na trhu práce vyšší cenu.

O Grafton Recruitment Czech Republic

Grafton Recruitment, s.r.o. byla založena v roce 1994 a v souèasné dobì je zastoupena 14 poboèkami po celé ÈR: v Praze, Brnì, Jihlavì, Ostravì, Ústí nad Labem, Èeských Budìjovicích, Plzni, Zlínì, Liberci, Olomouci, Hradci Králové a Kolínì. Grafton Recruitment nabízí efektivní øešení v otázkách náboru, a už se jedná o jednorázové vyhledání zamìstnance nebo velkoobjemové nábory pro soukromý i veøejný sektor. Specializuje se dále na agenturní zamìstnávání formou doèasného pøidìlování. Pøipravuje také na míru øešení outsourcingu nebo kompletní zajištìní servisu náboru øízením celého procesu jako hlavní dodavatel.
Patøí rovnìž mezi pøední poskytovatele outplacementových služeb a poradenství nebo výbìru zamìstnancù pomocí assessment center, speciálních testù a dodateènì nabízí poradenský servis v oblasti lidských zdrojù.

Více informací na www.grafton.cz.

Štítky Grafton Recruitment, mzda, Grafton, LinkedIn, Praha, Facebook, Česko, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grafton: Napřímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.