Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ledovka potrápila řidiče napříč celým krajem, havaroval i autobus

Zatímco denní teploty se pohybují nad bodem mrazu, v noci padá rtuť teploměru opět k nule. Řidiče tak dnes ráno na několika místech překvapila ledovka. Policisté, hasiči i zdravotnická záchranná služba vyjížděli hned k několika nehodám na Semilsku, bouralo se ale napříč celým krajem.

Před sedmou hodinou ranní jim byla ohlášená dopravní nehoda osobního automobilu v Poniklé. Řidička byla odvezena záchrannou službou do nemocnice, kvůli kluzké komunikaci hasiči žádali na místo posypový vůz. „Havarovaný automobil se nacházel na střeše ve strmém svahu čtyři metry od vodního toku,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Na vytažení vozu byl povolán vyprošťovací automobil ze semilské stanice. Silnice byla po celou dobu zásahu uzavřena.

Těžká technika hasičů musela pomoci i při další nehodě v Jablonci nad Jizerou, kde hrozilo, že havarovaný autobus spadne na dům. „Cestující opustili autobus ještě před příjezdem jednotek. Z Jablonce nad Jizerou na Dolní Tříč byla komunikace zcela uzavřena,“ doplnila mluvčí hasičů. Pomocí vyprošťovacího automobilu a navijáku cisterny rokytnických dobrovolných hasičů byl autobus před devátou hodinou vytažen, a to bez poškození, takže mohl odjet.

Foto HZSLK

Štítky okres Semily, Jablonec nad Jizerou, Poniklá, Dolní Tříč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka potrápila řidiče napříč celým krajem, havaroval i autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.