Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Turnova zahynul po střetu s autem chodec. Řidič, který ho srazil, možná z místa ujel

Kriminalisté se od středeční půl třetí ranní zabývají tragickou nehodou, ke které došlo mezi obcemi Chutnovka a Bělá u Turnova. Nad nehodou, při které zemřel šestadvacetiletý chodec, se vznáší několik otazník. Policisté teď hledají svědky, kteří můžou pomoci s objasněním události.

Na linku 158 se ve středu zhruba půl hodiny po druhé hodině ranní obrátil řidič Octavie, který se podle svých slov střetl s chodcem. „Z jeho výpovědi nebylo úplně zřejmé, jak k nehodě došlo,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Přivolaný lékař už mladému muži nedokázal pomoci. „Z předběžné zprávy z ní vyplývá, že mladík zemřel v důsledku mnohočetných vnitřních poranění po střetu s motorovým vozidlem. Kriminalisté však připouštějí i tu hypotézu, že chodec mohl být sražen jiným vozidlem ještě dříve, než se střetl s Octavií oznamovatele,“ doplnila Baláková. Policie nyní nařídila soudní pitvu.

Kriminalistům by v rozluštění případu mohli pomoci náhodní svědci, kteří kolem projížděli a všimli si například tmavě oděného chodce. Své svědectví můžou sdělit mužům zákona na lince 158.

„Kriminalisté již v souvislosti s vyšetřováním nehody zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti, za který pachateli, hrozí odnětí svobody až na 6 roků,“ uzavřela Baláková.

Foto Policie ČR

Štítky Turnov, havárie, Chutnovka, Bělá, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Turnova zahynul po střetu s autem chodec. Řidič, který ho srazil, možná z místa ujel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.