Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opravy těch nejhorších děr na silnicích po zimě začaly. Město má šest milionů, potřebuje deset

Sami jste si asi všimli, některé výtluky na silnicích po zimě připomínají spíš středně velké krátery. Už v těchto dnech jsou v ulicích města vidět pracovníci, kteří nyní alespoň provizorně vyspravují ty nejhorší. Od dubna se začne opravovat ve vetším měřítku, město na to má připraveno necelých šest milionů.

„Letošní zima 2016 - 2017 byla nejsilnější za posledních několik let, a i když jsme zvládli sněhovou kalamitu, na silnicích ve městě se nyní ukazuje rozsah nutných oprav. S ohledem na omezené finanční prostředky se tak jedná o nejnutnější opravy převážně lokálních závad na městských komunikacích,“ vysvětlil náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Podle něj by pouze na opravy silnic po zimě bylo potřeba sedm až deset milionů korun. Získal však jen 5,8 milionu. „Rád bych však stejně jako vloni inicioval požadavek na více financí pro tento účel,“ dodal.

Opravy se budou týkat postupně komunikací II., III. a IV. třídy ve vlastnictví statutárního města Liberec, které po zimním období v roce 2017 vykazují zvýšené množství výtluků, a je nezbytné zajistit jejich opravu.

Opravy budou mít na starosti TSML a probíhat by měly rychleji než v předchozích letech, budou totiž spadat do takzvaného přímého zadání. „Práce by tak měly začít dříve, což Liberečané věřím uvítají a naopak na podzim by TSML měly mít volnou kapacitu na to, aby si zajistily případně i další zakázky pro jiné zákazníky,“ podotkl ekonomický náměstek Jan Korytář.

I on uznává, že peněz na opravy je málo. „O možnosti zajištění dalších příjmů začal již intenzivně jednat i finanční výbor města,“ doplnil.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, zima, oprava, Jan Korytář, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy těch nejhorších děr na silnicích po zimě začaly. Město má šest milionů, potřebuje deset  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.