Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Objížďka? Řidiči se značkami příliš netrápí, porušováním zákazů komplikují dopravu v celém Liberci

Pomalu popojíždějící kolony, troubení a nervy na pochodu. Kdo po prodlouženém víkendu vyrazil do ulic Liberce, určitě ví o čem mluvíme. O víkendu začala uzavírka kruhového objezdu v Růžodole, ke které se přidala objížďka Rumunské ulice. Už několik dní je uzavřen nájezd na průtah Libercem v Nákladní ulici a také Vítězná ulice. Dopravní omezení navíc komplikují řidiči, kteří nerespektují značky.

Největší problémy působí v těchto dnech nejspíš uzavírka Rumunské ulice mezi Šaldovým náměstím a terminálem ve Fügnerově ulici. „Chvilku jsem včera stál na bývalém zámeckém náměstí a tolik aut, co se otáčelo nebo projelo kolem zámečku, kde je to uzavřené, je až neuvěřitelné. Dopravní značení je přitom osazeno tak, jak má být. Každý musí jet kolem několika značek, ale řada řidičů prostě musí najet až k samotné stavbě a podívat se, jestli tam skutečně jsou stroje a dělníci. Někteří řidiči dokonce projíždí pěší zónou, což je naprosto nepochopitelné,“ dodal vedoucí odboru dopravy libereckého magistrátu Pavel Rychetský.

PSALI JSME O UZAVÍRKÁCH V LIBERCI:
Dopravu v centru města omezila další uzavírka. Rumunská ulice se dnes uzavřela
Kruhový objezd v Růžodole se na deset dní uzavřel

Na uzavírku Rumunské ulice přitom upozorňuje několik značek ze všech směrů. „Na rohu pošty je čtverhranná cedule „jiné nebezpečí“ s dodatkem „ulice Rumunská uzavřena“. O kousek dál je označení slepá silnice a pod ní je připevněna oranžová šipka Turnov, Praha doleva a tak dále. Co víc můžeme dělat?,“ poznamenal Rychetský. Právě okolí Rumunské ulice včera paralyzovali řidiči nerespektující dopravní značení. „Včera kolem poledne tam jelo tolik aut, že se ucpala Palachovka. Pomohlo až to, že se tam postavili policisté. Není moc dalších možností, co s tím udělat,“ uzavřel vedoucí odboru dopravy.

Z Vítězné ulice se stane hlavní, dopravu budou řídit semafory

Dlouhé kolony se včera táhly po objízdných trasách. Řidiči trávili až desítky minut ve frontách v Jablonecké ulici poblíž bývalé Textilany i v okolí „Husovky,“ kde dopravu komplikuje uzavírka Vítězné ulice. Právě ta by se měla stát hlavní silnicí místo „Masaryčky.“ Dopravu tam bude řídit ve všech směrech semafor.

„Semafor tam vznikne víceméně na žádost dopravního podniku. Důvod je jednoduchý. V tento moment je zastávka tramvaje před galerií. Pokud tramvaj vjede ke křižovatce a zpomalí ji tam auto, musí zastavit. To může být v době, kdy je námraza, problém a tramvaj se nemusí na námraze rozjet. Proto tu byl požadavek dopravního podniku, aby se zastávka posunula výš k průmyslové škole a tím pádem bude tramvaj křižovatkou projíždět v plné rychlosti,“ doplnil náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO).

Komplikací, které může změna přednosti způsobit, se vedení města nebojí. „Ono je to víceméně jedno. Ta signalizace může potlačit efekt hlavní a vedlejší,“ uzavřel Rychetský.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, doprava, Růžodol, Pavel Rychetský, ANO 2011, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objížďka? Řidiči se značkami příliš netrápí, porušováním zákazů komplikují dopravu v celém Liberci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.