Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silně opilý řidič si po nehodě sedl na svodidla, vlivem opilosti přepadl ze srázu do řeky

Podobně kuriózní nehodu, jako tu středeční, policisté dlouho neřešili. Pětapadesátiletý muž havaroval svou Fabií mezi Jabloncem nad Jizerou a Poniklou, na tom by nebylo nic divného. To, co následovalo poté, jen tak nevymyslíte. Muž vystoupil z automobilu a vlivem silné opilosti přepadl přes svodidla do řeky.

Kuriózní situaci předcházela banální nehoda, při které muž havaroval do svodidel. „Po havárii z auta vystoupil a zdálo se, že je celkem v pořádku. Podle očitého svědka nechal auto stát na místě, přešel silnici a sedl si na svodidla, kde zřejmě čekal na to, až mu někdo poradí, co má dělat dál. Vlivem silné opilosti se ale na svodidlech neudržel, ztratil rovnoháhu a přepadl dozadu. Následně se skutálel ze zhruba desetimetrového srázu až do koryta řeky Jizery,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Zachránil ho náhodný svědek, který u havarovaného vozidla zastavil. Ten se o muže postaral a přivolal mu sanitu. „Lékař zdravotnické záchranné služby na místě konstatoval, že při pádu utrpěl otřes mozku včetně mnoha pohmožděnin a nechal ho převézt do jilemnické nemocnice,“ dodala Baláková.

Muž měl velké štěstí, že se v řece třeba neutopil. Dechová zkouška totiž ukázala, že má v sobě 2,95 promile alkoholu. Škoda na vozidle a svodidlech se pohybuje kolem 100 tisíc korun.

Foto Policie ČR

Štítky havárie, Škoda Fabia, Jablonec nad Jizerou, Poniklá, Jizera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič si po nehodě sedl na svodidla, vlivem opilosti přepadl ze srázu do řeky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.