Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tragických nehod přibývá. V Libereckém kraji za pololetí při nehodách zemřelo deset lidí

V Libereckém kraji za první pololetí zahynulo při dopravních nehodách deset lidí, o čtyři více než loni. Letos mezi zemřelými jsou i tři motocyklisté, dva chodci a jeden cyklista. Informoval o tom koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje Jan Polák.

Policisté od začátku letošního roku do konce června vyšetřovali v kraji 2015 nehod, meziročně jich tak přibylo 56. "Naopak o 12 méně bylo těžce zraněných, rovněž tak se snížil počet lehce zraněných, a to o devět," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Za prvních polovinu letošního roku utrpělo 41 lidí těžké zranění a 550 lehké.

Nejčastějšími viníky havárií byli motoristé, způsobili 1585 nehod. "Alkohol se podepsal na vzniku 110 nehod, drogy pak na 13. Při těchto nehodách zemřeli dva lidé, další tři byli zraněni těžce a 55 lehce," uvedl Polák.

V rámci prevence se chce Liberecký kraj o letních prázdninách zaměřit na nejohroženější skupiny, tedy děti, cyklisty a motocyklisty. Děti v prvním pololetí zavinily 22 nehod. "Z toho v sedmi případech jako cyklisté a v 15 jako chodci. Tyto události se naštěstí obešly bez mrtvých či těžce zraněných," dodal Polák.

Za první pololetí letošního roku vyšetřovala policie v celé zemi 49.608 dopravních nehod, o 2149 více než loni. Zemřelo při nich 228 lidí, což je o pět více než v roce 2016. Tragický byl letos zejména červen, kdy zemřelo 63 lidí. Loni v tomto měsíci při nehodách přišlo o život 36 lidí. V Libereckém kraji měly letos červnové nehody čtyři oběti. Na následky zranění při střetu dvou vozidel u Doks na Českolipsku zemřela třiatřicetiletá řidička fabie. V Jablonném v Podještědí na Liberecku zahynula čtyřiasedmdesátiletá žena poté, co ji při couvání srazil popelářský vůz. Sedmapadesátiletý motocyklista nepřežil nedaleko Provodína na Českolipsku srážku s nákladním vozem a stejně starý cyklista zemřel po pádu z kola v Jenišovicích na Jablonecku.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky nehoda, smrt, motocykl, zzslk, policie, Liberecký kraj, havárie, cyklista, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragických nehod přibývá. V Libereckém kraji za pololetí při nehodách zemřelo deset lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.