Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

K moři do Chorvatska? Nejhorší scénáře hovoří až o sedmihodinovém zdržení

Vyrážíte na dovolenou do Chorvatska? Pevné nervy! Aktuální situace na cestě k Jaderskému moři nepřeje. V Chorvatsku doprava kolabuje, cestu blokují kolony a dopravní nehody. Nejhorší scénáře hovoří až o sedmihodinovém zdržení.

Špatná je situace mezi slovinským městem Pruj a hraničním přechodem Macelj. „Řidiči stojí v devítikilometrové koloně a zdržení ve směru do Chorvatska je tam přes dvě hodiny. Ten kdo míří ze Slovinska a Itálie na Istrii přes Koper a hraniční přechod Dragonja má situaci podobnou,“ informuje Ústřední automotoklub České republiky.

Ještě tragičtější je průjezd samotným Chorvatskem. Dvoukilometrová kolona je před mýtnou branou Sveta Helena na dálnici A3 ve směru z Maďarska do Záhřebu. „Dopravní nehoda blokuje příjezd do Záhřebu po dálnici A2 ve směru hraničního přechodu Macelj. Kompletně zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu a před mýtnicí Záhřeb Lučko. Zdržení je tam přes hodinu,“ zmiňuje ÚAMK.

Před městem Karlovac se stala na dálnici A1 ve směru na jih jiná dopravní nehoda. Vzniklá kolona dosahuje až k mýtnici Záhřeb Lučko. Zdržení okolo hodiny. Před rozdělením dálnic (A1 a A6) na Istrii a Split je u odbočky Bosiljevo také kratší kolona. Na sjezdu z dálnice A6 ve směru na ostrov Krk a město Crikvenica je tříkilometrová kolona u mostu na ostrov Krk se stojí 30 minut.

„Další obrovské komplikace jsou u tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou. Policisté vyšetřují dopravní nehodu na 231. kilometru a kolona před touto nehodou má aktuálně přes 25 kilometrů. Zdržení tedy okolo 2,5 hodiny,“ dodává ÚAMK. Doporučuje řidičům sjet z dálnice A1 na výjezdu Gospič, dále cestovat do města a pak odbočit na Bilaj, Medak, Raduč a na nájezdu Sveti Rok se napojit na dálnici A1 do kratší kolony.

Dopravní situace v zahraničí

Rakousko
Taurenská dálnice A10 postává ve směru ze Salzburgu na Villach na několika místech. Pyhrnská dálnice A9 hlásí kolony ve směru z města Linz na Graz u Micheldorfu a Selzthalu. Průjezd Vídní blokuje dopravní omezení v obou směrech na mostě před Dunaj. 

Německo
Kolony jsou na obchvatu (A99) Mnichova ve směru na Itálii a Salcburk. Další kolona stojí na dálnici A8 u města Rosenheim ve směru na Salcburk a před hraničním přechodem s Rakouskem ve směru na Salcburk. Kolony řidiče trápí i na dálnici A3 u města Řezno a Deggendorf ve směru na Pasov a rakouský Linec.

Itálie
Komplikace jsou i v Itálii na dálnici A4 u odbočky na Bibione, kde se stala dopravní nehoda ve směru z Udine na Benátky. Lepší situace není aní na Brennerské dálnici. Ta ve směru od Innsbrucku na Veronu postává na několika místech.

Autoři | Foto [[File:|160px]] This image is a work by Wikipedia and Wikimedia Commons user Aktron. When reusing, please credit me as: Aktron / Wikimedia Commons. I would appreciate being notified if you use my work outside Wikimedia. Do not copy this image illegally b | Zdroj ÚAMK

Štítky dovolená, prázdniny, silnice, Chorvatsko, Tým silniční bezpečnosti, UAMK, dálnice, dopravní nehoda, Záhřeb, Itálie, hraniční přechod, Ústřední automotoklub České republiky, Jaderské moře, Salzburg, Istrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K moři do Chorvatska? Nejhorší scénáře hovoří až o sedmihodinovém zdržení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.