Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberec chce efektivněji koordinovat uzavírky. Pomoci má nový institut složený ze zástupců několika organizací

Lepší koordinaci uzavírek a větší informovanost veřejnosti o nich si slibuje vedení města od nově vzniklého Institutu závazného plánování a koordinování uzavírek silnic. Ten bude složen ze zástupců několika organizací a institucí. Institut bude v příštím roce koordinovat uzavírky na území celého krajského města.

„Se žádostí o zřízení Institutu závazného plánování a koordinování uzavírek oslovil odbor správy veřejného majetku ostatní vlastníky pozemních komunikací ve městě a zároveň vybrané vlastníky technické infrastruktury, jejichž práce mají na uzavírky v Liberci největší vliv,“ vysvětluje náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Tým institutu je již složen ze zástupců Severočeské vodárenské společnosti, Innogy, Projektové kanceláře JAP, projektové kanceláře INPOS a projektové kanceláře Snowplan. Účast je předběžně domluvena i s Ředitelstvím silnic a dálnic, dopravním podnikem a Libereckým krajem.

„Určený specialista - externí dopravní inženýr bude závazně plánovat uzavírky ve městě a na každý kalendářní rok vytvářet dopravní plán, který bude reagovat na aktuální dopravní zátěž města a plánovaný rozsah uzavřených komunikací,“ dodává Kysela.

A co to znamená pro veřejnost? Ta bude mít k dispozici dopravní mapu zobrazující chystané uzavírky, objízdné trasy, technické zákresy a termíny uzavírek a omezení na jednotlivých komunikacích.

„Dalším cílem bude operativně plánovat údržbové práce Technických služeb města Liberce, které by na městských komunikacích měly být provedeny před zahájením uzavírky. Institut také bude moci možnost využít proměnné dopravní značení, které umožní informovat řidiče a návštěvníky města o intenzitách dopravy a neprůjezdných komunikacích například na dálnicích,“ uzavírá magistrátu Jana Kodymová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, uzavírka, koordinátor, Tomáš Kysela, Severočeská vodárenská společnost, Innogy, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec chce efektivněji koordinovat uzavírky. Pomoci má nový institut složený ze zástupců několika organizací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.