Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravce BusLine se rozdělil na devět firem a vytvořil holding

Semilská dopravní společnost BusLine se od 1. října rozdělila na devět společností a vytvořila holding. Nové firmy byly rozděleny podle regionů, kde dopravce zajišťuje autobusové linky, a také podle služeb, které firmy zajišťují. Pro cestující se nic nemění, vše zůstává pod značkou společnosti BusLine, která je součástí holdingu, a na niž jsou lidé zvyklí.

"Společnost se přeměnila na holdingové uspořádání tak, jak je běžné u největších dopravců v ČR. K rozdělení nás vedlo několik důvodů. Jedním z nich je, že v rámci vyjednávání o mzdách řidičů přistoupil každý objednatel k jinému systému výpočtu mezd řidičů. Tím došlo k situaci, že každý objednatel měl jinou výši prostředků na mzdy řidičů a my jsme museli všechny řidiče odměňovat stejně, bez ohledu na výši příspěvků od objednatelů," řekl k důvodům rozdělení ředitel společnosti Radek Chobot.

Reorganizace společnosti podle Chobota také umožní BusLinu pružněji reagovat na požadavky jednotlivých objednatelů. Holding nyní tvoří společnosti BusLine MAD Česká Lípa, BusLine MHD, BusLine LK, BusLine KHK, BusLine, BusLine Support, OverLine, BusLine Technics a EnergoGas Invest. Jízdní řády a smluvní přepravní podmínky zůstávají podle Bradíkové i po rozdělení společnosti v platnosti. "Změny budou provedeny souhrnně v prosinci, kdy budou již rozděleny dle uspořádání jednotlivých společností, a cestující budou samozřejmě o této změně včas informováni prostřednictvím webových stránek a dalších informačních zdrojů," dodala mluvčí společnosti Nikola Bradíková.

Společnost BusLine vznikla spojením společností ČSAD Semily a ČSAD Jablonec nad Nisou v prosinci 2010. Cílem společného projektu bylo snížení provozních nákladů obou společností, zlepšení dopravní obslužnosti regionů a zvýšení komfortu cestujících v autobusové dopravě. Firma zaměstnávající více než tisíc lidí uskutečnila v loňském roce zakázky za 591 milionů korun. Ve srovnání s předchozím obdobím to představuje propad tržeb bezmála o 30 procent. Hospodaření dopravce skončilo loni ztrátou 23,6 milionu korun. Rok před tím hospodařil s více než 15milionovým ziskem při tržbách téměř 829 milionů korun, zjistila v obchodním rejstříku.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky BusLine, doprava, dopravce, autobus, mzda, Česko, ČSAD, ČSAD Semily, EnergoGas Invest s.r.o., Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravce BusLine se rozdělil na devět firem a vytvořil holding  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.