Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič neukočíroval na mokré silnici svůj Lexus a havaroval do svodidel. Poté do něho narazilo další auto

Se sychravým počasím přibývá na silnicích také nehod. Naštěstí bez zranění se obešla ta nedělní, při které třiačtyřicetiletý muž z Prahy na silnici I/35 u Jeřmanic nezvládl řízení svého Lexusu. Na mokré silnici dostal smyk, narazil do svodidel a následně do něho nabourala Octavie RS, které jela v levém pruhu. Škoda je vyčíslena na více než 800 tisíc korun.

„Po příjezdu policejních hlídek na místo provedli policisté u obou řidičů orientační dechové zkoušky ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Byly negativní. Celková výše vzniklé škody však přesáhla 800 tisíc korun,“ potvrdil mluvčí policie Vojtěch Robovský a dodal: „Řidič Lexusu se dopustil porušení ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, za což mu byla na místě uložena bloková pokuta.“

Redakci kontaktoval také samotný řidič Lexusu, který nám poskytl videozáznam z místa nehody, z kterého je evidnetní, že silnice klouzala tak, že působyla problémy i chodcům. "Tentokráte to byla jen újma na majetku a psychice, příště mohou být ohroženy životy. Povrch vozovky byl mokrý a nepršelo," napsal redakci a dodal: "Povrch byl jak na kluzišti. Nechápu, kde nastala chyba, zda v technologii přípravy povrchu vozovky nebo směsi. Bylo by na místě, zda by se neměla zamyslet správa silnic a komunikací nad nějakým vhodným řešením úpravy povrchu tohoto nebezpečného úseku."

Jen během neděle řešili policisté v Libereckém kraji 14 dopravních nehod, z toho polovinu na Liberecku. Při všech nehodách se jedna osoba těžce poranila a osm zranilo lehce. Škoda způsobená při nedělních nehodách se pohybuje kolem 1,6 milionu korun.

Foto Policie ČR

Štítky Jeřmanice, nehoda, Lexus, Škoda Octavia RS, policie, Vojtěch Robovský, silnice, havárie, Praha, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič neukočíroval na mokré silnici svůj Lexus a havaroval do svodidel. Poté do něho narazilo další auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.