Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hraniční přechod v Novém Městě pod Smrkem zůstane uzavřen do půlky prosince

Pro veškerou dopravu zůstane uzavřen hraniční přechod Nové Město pod Smrkem - Czierniawa Zdrój ještě zhruba dva měsíce. Hlavní tah do Polska ve směru na Swieradów Zdrój je od čtvrtka uzavřen z důvodu kompletní rekonstrukce. Uzavírka bude trvat nejpozději do půlky prosince letošního roku.

Hraniční přechod je uzavřený už v současné době, v souvislosti se stavebními pracemi na rekonstrukci silnice II/291 v Novém Městě pod Smrkem v ulici Celní, což je akce projektu „Od zámku Frýdlant k zámku Czocha“. Tato silnice bude otevřena příští pondělí, nicméně přechod zůstane právě kvůli navazující uzavírce na polském území nadále uzavřen. Řidiči proto musejí nadále využívat k cestě do Polska jiného hraničního přechodu. 

Projekt "Od zámku Frýdlant k zámku Czocha" za 20 milionů eur (525 mil.Kč) počítá s rekonstrukcí zhruba 50 kilometrů komunikací na obou stranách hranice. Partnerem Libereckého kraje je v něm Dolnoslezské vojvodství. „Je to největší projekt na celé česko-polské hranici, jiný podobný silniční projekt podél hranice není,“ poznamenal hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové).

Štítky Nové Město pod Smrkem, doprava, hraniční přechod, uzavírka, Polsko, zámek, projekt, Frýdlant, Liberecký kraj, Martin Půta, Starostové a nezávislí, Dolnoslezské vojvodství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hraniční přechod v Novém Městě pod Smrkem zůstane uzavřen do půlky prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.