Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÝSTRAHA: V noci a v úterý ráno pokryje horské oblasti opět náledí

Silnice a chodníky budou dnes v noci a v úterý ráno v horských oblastech opět namrzat. Náledí pokryje místa položená nad 500 metry. Sněžit bude dnes v Beskydech, kde do večera může napadnout až deset centimetrů nového sněhu. Sněhové přeháňky se očekávají i v Jeseníkách. Vyplývá to z aktuálních dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Namrzat by měly v noci vozovky v Karlovarském kraji a některých okresech Plzeňského, Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Výstraha platí od dnešních 22:00 do úterních 9:00.

"Během noci na úterý budou teploty klesat na +2 až -2 °C, při déletrvajícím vyjasnění, zejména na západě kolem -4 °C. V horských oblastech nad 500 m n. m. mohou mokré povrchy ojediněle namrzat a bude se tvořit náledí a zmrazky. Na ostatním území se bude náledí nebo zmrazky tvořit jen výjimečně," uvedli meteorologové.

Několik centimetrů sněhu napadlo na horách a ve vyšších polohách v Česku i v noci na dnešek, výraznější komplikace v dopravě ale první silnější sněžení nadcházející zimy nezpůsobilo. Silnice jsou i v horských úsecích s opatrností sjízdné. Před silným sněžením varovali meteorologové pro oblast západních Čech, napadnout podle nich mohlo až 15 centimetrů.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, Český hydrometeorologický ústav, Beskydy, Jeseníky, Jihočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Olomoucký kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÝSTRAHA: V noci a v úterý ráno pokryje horské oblasti opět náledí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.