Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od neděle se mohou na horách tvořit sněhové jazyky. Výstraha platí také pro Liberecký kraj

Od nedělního poledne se mohou v horských oblastech ČR místy tvořit sněhové jazyky, ojediněle i závěje. Na horách napadne do pondělního večera většinou deset až 25 centimetrů nového sněhu. Na návětří hor může na některých místech napadnout až 40 centimetrů, a to hlavně v Krušných horách a na Šumavě. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav.

Na horách bude v neděli zesilovat vítr. V nárazech dosáhne rychlosti až 70 km/h, zeslábne v pondělí večer. Právě kombinace sněžení a větru může způsobit tvorbu sněhových jazyků nebo závějí.

Výstraha před nimi platí pro oblasti od 800 metrů nad mořem v krajích Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém, Ústeckém, Olomouckém a Moravskoslezském od nedělních 12:00 do pondělních 18:00.

Lidé by proto měli při cestování sledovat dopravní zpravodajství a informace Horské služby.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Krušné hory, Šumava, Karlovarský kraj, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle se mohou na horách tvořit sněhové jazyky. Výstraha platí také pro Liberecký kraj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.