Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rozbředlý sníh může komplikovat dopravu na hlavních tazích v horách

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V horských oblastech připadlo v noci několik centimetrů sněhu a rozbředlá vrstva je i na hlavních tazích. V nižších polohách v noci pršelo a silnice jsou mokré, vyplývá z informací na webu silničářů.

Kvůli nehodě je uzavřená silnice 10 u Malé Skály na Jablonecku. Nákladní auto tam ráno před 7:00 narazilo do svodidel a blokuje celou šíři vozovky. Policie předpokládá, že úsek silnice první třídy se podaří zprůjezdnit až před polednem. Policie upozorňuje i na nebezpečnou situaci na silnici 286 mezi Lomnicí nad Popelkou a Bradleckou Lhotou na Semilsku, kde na zasněženém kopci stojí nákladní vozidla.

Pro nákladní vozidla nad šest tun s výjimkou autobusů nadále platí zákaz jízdy přes Oldřichovské sedlo na Liberecku. Kvůli sněžení byl osmikilometrový úsek silnice III. třídy mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou pro kamiony uzavřen v pondělní ráno. Krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil předpokládá, že se pro nákladní dopravu podaří silnici zprůjezdnit dnes dopoledne. "Jezdí tam traktor, který strhává poslední zbytky sněhu a silnice se ještě jednou posype," řekl dnes.

Přes den by mělo být v Libereckém kraji převážně zataženo s deštěm, smíšenými přeháňkami a sněžením v horách. Hranice pro sněžení se bude během dne postupně posouvat z 500 nad 800 metrů nad mořem, večer by měly srážky slábnout. Nejvyšší denní teploty budou od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách bude maximálně mezi nulou a třemi stupni Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, doprava, silnice, nákladní automobil, Pavel Pospíšil, okres Jablonec nad Nisou, Malá Skála, Lomnice nad Popelkou, Bradlecká Lhota, okres Semily, Oldřichov v Hájích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozbředlý sníh může komplikovat dopravu na hlavních tazích v horách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.