Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na studené starty v zimních měsících? Čím dál více motoristů spoléhá na aditiva

PR článek

Přezouvat na zimní pneumatiky, s příchodem prvních mrazíků a zákonné povinnosti, bere většina řidičů jako samozřejmost. Už méně z nich ale myslí na to, že právě v zimních měsících dostává motor jejich plechového miláčka zabrat o poznání víc než kdykoliv jindy. Studené starty v mrazivých teplotách ničí nejen autobaterii, ale mazací schopnosti oleje krátce po startu nejsou zdaleka ideální. Řidiči by proto neměli zapomínat na aditiva, která nejsou finančně nákladná a dokáží být nejen v zimě dobrým sluhou.

„Při nízké teplotě oleje se nevytváří ideální mazací film, tudíž dochází k vyššímu opotřebení součástek motoru,“ říká jeden z libereckých automechaniků Kristián Kopecký. Právě v zimních měsících ocení řada řidičů aditiva do motorových olejů. Jejich použitím se zlepší technické vlastnosti oleje a dojde k menšímu opotřebení motoru a tím se také prodlouží životnost použitého oleje.

Zní to jako hotová alchymie, ale princip je naopak úplně jednoduchý. Vlastnosti aditivovaného oleje v tomto případě ovlivňuje přídavek keramických nanočástic. „Keramické nanočástice nemění vlastnosti oleje, který jim slouží jen jako nosič k dopravě na klouzající kovové povrchy. Na nich se pak keramické nanočástice adsorpcí naváží na kovové povrchy a tím vyrovnají jejich nerovnosti, čímž se zlepší kluzné vlastnosti těchto povrchů,“ popsal redakci vlastnosti aditiv Jiří Kovář, majitel specializovaného obchodu Red Rider v Liberci, který se zabývá právě prodejem aditiv. „Vzhledem k mikroskopickým rozměrům nanočástic je jejich vazba na kovový povrch velmi pevná a po určitou krátkou dobu tyto povrchy jsou schopny udržet motor v činnosti i bez oleje, což má pozitivní vliv na studené starty a jiné režimy činnosti motoru při nulovém či nedostatečném mazání,“ dodal.

Aditiva do motorových olejů jsou dnes finančně dostupnější než by se mohlo zdát. Špičkové aditivum pro benzínový motor koupíte právě v obchodě Red Rider už za ceny pohybující se kolem tisícikoruny.

Obchod Red Rider, který od půlky letošního roku funguje na nové adrese v ulici České Mládeže u dálničního mostu směr Ještěd, nabízí daleko víc. Mezi motoristy, kteří myslí na životnost motoru svého automobilu, jsou velmi oblíbená také aditiva do paliva.

Výrobci v průběhu výroby benzínu nebo nafty paliva aditivují ve snaze zajistit jim takové parametry, bez nichž by nebylo možné palivo prodávat v souladu se zákonem. Vzhledem k tomu, že taková aditivace paliva vyžaduje ze strany výrobce další náklady, je pro ně spíše nutností z hlediska zákonných předpisů, nikoli z hlediska jízdních vlastností. Plnohodnotnou aditivaci paliva je nutné zabezpečit použitím dodatečných aditiv. „Taková aditiva pak při správném poměru chrání motor před nadměrným opotřebením, zlepšují jízdní vlastnosti motoru, ochraňují palivové soustavy a neméně podstatnou vlastností je ekologická šetrnost,“ dodal Kovář.

Zkušenosti uživatelů s aditivy jsou v drtivé většině pozitivní. „Použil jsem přísadu do oleje a používám aditivum do benzínu. Po aplikaci do motoru se motor ztišil a jde velmi tiše. Ranní starty jsou naprosto pohodové a od první chvíle jde motor naprosto potichu a klidně. Za mě naprostá spokojenost,“ píše například na internetu Jan Resler. V podobném duchu se vyjadřují i majitelé naftových aut, kteří dopřávají aditiva vozům v mnohem hojnějším počtu.

Ve specializovaném obchodě Red Rider naleznete daleko víc. Kompletní nabídku najdete na red-rider.cz nebo nejlevnejsi-aditiva.cz a také v prodejně na adrese České mládeže 410/26. Se správným výběrem aditiv vám poradí personál obchodu.

Kdo by chtěl vyzkoušet, jak skutečně aditiva fungují a to na účet Drbny, není nic jednoduššího než sledovat náš web. V nejbližších dnech vám přineseme předvánoční soutěž o poukazy na aditiva do prodejny Red Rider.

Štítky Liberec, aditivum, Red Rider, motor, zima, auto, startování, obchod, palivo, Jiří Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na studené starty v zimních měsících? Čím dál více motoristů spoléhá na aditiva  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.