Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hodkovice spojí s Jabloncem nová přímá linka autobusu

Už od neděle se vylepší spojení mezi Hodkovicemi a Jabloncem. Společně se změnami jízdních řádů zde totiž začne jezdit autobus. Zatím půjde o tři páry nových spojů, celkem jich pak bude pět. Nová linka je výsledkem dohody mezi Hodkovicemi, společností Monroe a Libereckým krajem.

„V první fázi zkušebně zavádíme tři páry nových spojů, celkem zajistí přímé spojení mezi oběma městy pět párů spojů,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Marek Pieter.

Vznikne tak linka 150, zařazená do dopravního systému IDOL. Cesta mezi oběma městy potrvá asi čtvrt hodiny.

Provoz podpoří jak Hodkovice, tak společnost Monroe. „V zastupitelstvu jsme na provoz odsouhlasili 30 tisíc korun ročně, V případě rozšíření provozu o další spoje jsme připraveni příspěvek navýšit až na 125 tisíc,“ řekla místostarostka Hodkovic Helena Řezáčová.

Monroe na linku přispěje 120 tisíci ročně. „Stále se rozšiřujeme, a proto je pro nás dobré spojení velmi důležité,“ podotkl HR manažer společnosti Ludvík Dvořák.

V pracovní dny pojedou spoje z jabloneckého autobusáku v 5:23, 6:58, 13:23, 14:40 a 21:23. Z Hodkovic pak v 6:10, 7:15, 14:10, 15:10 a 22:10.

O přidání dalších spojů se bude dál jednat. „Záleží také na zájmu cestujících o tyto nové spoje,“ dodal zástupce ředitele KORID LK Otto Pospíšil.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Hodkovice (Jívka), Jablonec, Monroe County, Liberecký kraj, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodkovice spojí s Jabloncem nová přímá linka autobusu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.