Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silničáři čekají sníh a vítr. Od půlnoci uzavřou pro kamiony přechod v Harrachově

Kolem deseti centimetrů nového sněhu má napadnout dnes v noci na některých místech Libereckého kraje, především ve vyšších polohách. A krajští silničáři reagují, od půlnoci uzavřou provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Pro autobusy a auta zákaz neplatí.

„Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5t je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má zimní údržbu krajských silnic v Libereckém kraji na starost.

Silničáři v noci očekávají intenzivní sněžení doprovázené větrem. „Oba faktory budou komplikovat dopravu (zejména nákladní dopravu), na horách očekáváme tvorbu sněhových jazyků či závějí,“ dodal Šén.

Podle něj by řidiči se zhoršením počasí měli počítat předem. „Doporučujeme kvalitní zimní výbavu, při cestách do hor dostatek pohonných hmot nebo sněhové řetězy,“ uzavřel.

Autoři | Foto Silnice LK

Štítky Silnice LK, počasí, sníh, Harrachov, nákladní automobil, Liberecký kraj, Polsko, Tanvald, Silnice LK a.s., Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři čekají sníh a vítr. Od půlnoci uzavřou pro kamiony přechod v Harrachově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.